woensdag, juni 26, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70LSVV’70 blijft in de race voor promotie na winst op AVV Alphen

LSVV’70 blijft in de race voor promotie na winst op AVV Alphen

-

Nacompetitie vierde klasse/vijfde klasse (zaterdag)- LSVV’70 kende zeker geen beroerd seizoen in de vijfde klasse A. De ploeg van Jan Nonkes en Freek Jansen eindigde op een keurige tweede plek waardoor het team zich plaatste voor de p/d duels. Afgelopen zaterdag was het dan zover, op het Wim Mugge sportpark was vierdeklasser AVV Alphen de opponent. Een ploeg overigens die het tweede deel van het voorbije seizoen compleet door het ijs zakte. Van onderschatting zal geen sprake geweest zijn in het Leidse kamp, nacompetitiewedstrijden zijn immers wedstrijden op zich. Na een moeizame eerste helft, waarbij de studentenploeg bij rust tegen een 1-2 achterstand aankeek, werd het verschil in het tweede bedrijf gemaakt. Het werd 4-2, de eerste horde is genomen en LSVV’70 kan zich gaan opmaken voor de allesbeslissende finale van volgende week zaterdag.

Het was zoeken voor beide teams in de openingsfase van de wedstrijd. De Alphenaren probeerden vroeg druk te zetten en daar had LSVV’70 zichtbaar moeite mee. Een fatsoenlijke aanval opzetten lukte eigenlijk nauwelijks en bij balverlies werd AVV Alphen een aantal keer dreigend. Met name aanvallers Yassine Yagoubi en zijn kompaan Nordin Bardan zette de Leidse defensie een aantal keer flink aan het werk.

Toch kwam de thuisspelende ploeg op voorsprong. Ruben van der Zee, die overigens geheel vrij stond, werd aangespeeld op het randje van het strafschopgebied en met een geplaatst schot werkte hij in de korte hoek binnen. Een voorsprong die maar een paar minuten duurde omdat Bardan na wat gepruts in het Leidse doelgebied binnenschoot. Na een goed half uur spelen hadden de gastheren dubbele pech. Hun inzet werd van de doellijn gehaald en uit de daardoor volgende counter werd LSVV’70 doelman Dammes Waasdorp (foto) verschalkt en keek de ploeg warempel tegen een achterstand aan. Tot aan de theepauze gebeurde er weinig noemenswaardigs meer. Met een 1-2 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de onderbreking kwamen de pupillen van Jansen scherper uit de startblokken. Daar waar AVV Alphen meer creativiteit op de mat legde in de eerste helft, was dat na rust het geval bij de Leidenaren. Het duurde dan ook niet lang voordat de wedstrijd weer in balans kwam. Paulus Egberts legde met een bijzonder strakke voorzet het leder panklaar bij de tweede paal. Van der Zee anticipeerde goed en tekende voor zijn tweede van de middag. Dat was eigenlijk het moment waarop het geloof begon weg te ebben bij de bezoekers. Iets waar de geroutineerde studenten wel raad mee wisten.

De duimschroeven werden aangedraaid en een golf van aanvallen volgden. Halverwege de tweede helft resulteerde dit in een van richting veranderd doelpunt van Ruben Legering. Een tweetal minuten hierna veerde het meegereisde Alphense publiek op na een schot van Leay Rabhi. Zoals wel vaker pareerde goalie Waasdorp deze pegel en de rebound verdween hoog over het doel. Een kwartier voor tijd was het verzet van de Alphenaren definitief gebroken. Wie anders dan scherpschutter Jiddo Doornenbal pikte ook deze middag z’n doelpuntje mee. De boel werd dichtgetimmerd en de wedstrijd werd eenvoudig uitgespeeld. De 4-2 overwinning van de roodwitten was op basis van de tweede helft terecht. Een mooi cadeau voor de jarige trainer/speler Freek Jansen, die met zijn 41 lentes jong zelfs nog een invalbeurt voor zijn rekening nam.

LSVV’70 middenvelder Gerben Groenendijk over de eerste zege op weg naar de gewilde promotie: ,,Het was best een spannende pot. De achterstand bij rust hadden we een beetje aan onszelf te wijten. Het kon en moest beter na de theepauze en ik denk dat we het hebben laten zien. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we het in de eerste helft echt wel lastig hadden. Ze hebben creatieve spelers voorin en we kwamen telkens een stap tekort. Onze ploeg is fit en dat gaf de doorslag na de onderbreking, we konden er net meer energie inleggen dan de opponent. Volgende week gaat er nog een schepje bovenop, promotie is nu echt dichtbij en we willen de roemruchte grachtentocht door de Leidse singels bekroond zien met promotie. Het wordt ook wel weer eens tijd om wat verslaggevers van LAV overboord te gooien, de hoogste tijd zelfs.”

Tegenstander aankomend weekend is vierdeklasser IJVV De Zwervers. De ploeg uit Rotterdam was met 4-0 een maatje te groot was voor Rockanje. De wedstrijd wordt op neutraal terrein afgewerkt, informatie hierover volgt later deze week op onze site.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, R.Leugering, Van der Graaf, G.Leugering, Weijers, Doornenbal, Groenendijk, Egberts, Loos, Van der Zee, Bakker.

Basisopstelling AVV Alphen: Visser, Boom, Singerling, Verkade, Moore, Yagoubi, Rabhi, Bizih, Chaouch, Bardan, Molle.