zaterdag, juli 27, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70LSVV'70 toont veerkracht tegen DVC

LSVV’70 toont veerkracht tegen DVC

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 heeft afgelopen zaterdag nipt gewonnen van DVC uit Delft. De Leidse studenten leken een 2-0 voorsprong te gaan verspelen, maar trokken uiteindelijk toch met 3-2 aan het langste eind.

In het begin van de wedstijd had LSVV’70 veel balbezit en leek geen kind aan DVC te hebben. Een prachtige aanval over veel schijven over rechts was de inleiding tot de 1-0. Jiddo Doornenbal gaf de bal voor aan Berend Verdoes, die zijn schot zag worden gekeerd door DVC-doelman Koene. Ruben van der Zee zag echter toch kans om vanuit de rebound het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. De eerste waarschuwing aan LSVV’70 van DVC om scherp te blijven kwam twee minuten later toen Malik Coucou zijn kopkans niet wist te verzilveren. Toch bleef LSVV’70 heer en meester in de eerste helft. In de 20e minuut was er een volgende mogelijkheid voor de Leidse studenten, maar Doornenbal schoot de bal over. Vier minuten later werd er in het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Verdoes. De middenvelder nam de strafschop feilloos (2-0). Kansen waren er ook voor Lodewijk Bloemzaad en Ramon Weijers. In de 33ste schoot Doornenbal de bal tegen de lat. Ondanks het verzorgde voetbal verzuimde LSVV’70 om al voor rust ruimer afstand te nemen van DVC.

Na de rust leek LSVV’70  in de eerste minuten op dezelfde tour door te gaan. Een overtreding van Damien Filippo in de 52ste minuut werd bestraft met een gele kaart en een vrije trap op de rand van de zestien. De vrije trap van DVC-speler Martijn Verheij kon Bart Versprille niet goed tegenhouden, waarna Coucou scoorde uit de rebound (2-1). LSVV’70 werd hierna iets meer teruggedrongen op eigen helft. In de 63ste minuut scoorde Verheij de gelijkmaker na een individuele actie. LSVV’70 moest alle zeilen bijzetten. De ingevallen Freek Jansen kreeg twee kansen in een minuut tijd, maar beide kansen werden gepareerd door Koene. DVC-speler Luuk Stoof veroorzaakte in de 84ste minuut een strafschop.  Weijers schoot de bal onberispelijk binnen in de linkerhoek. De 3-2 betekende tevens de eindstand.

LSVV’70 staat onveranderd op een tweede plaats. SJC haalde zaterdag de titel binnen na een 4-1 thuiswinst tegen Football Factory. Enkele weken geleden maakte SJC bekend te stoppen met de zaterdagselectie. SJC hoopte dat LSVV’70 de directe promotie over kon nemen, maar daar wilde de KNVB niet aan meewerken. LSVV’70 zal daarom via de nacompetitie promotie naar de vierde klasse moeten afdwingen. De wedstrijden tegen V&AV Hazerswoudse Boys (uit) en DVV Delft (thuis) staan nog op het programma in het reguliere seizoen.

LSVV’70-DVC 3-2 (2-0).

Scoreverloop: 12. Van der Zee 1-0, 24. Verdoes 2-0, 52. Coucou 2-1, 63. Verheij 2-2, 84. Wijers 3-2 (penalty)

Gele kaarten: Flippo (LSVV’70), Weijers (LSVV’70), Tanis (DVC), Stoof (DVC), Koene (DVC)