woensdag, juni 26, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70LSVV'70 verlaat kelderklasse en viert feest op de Leidse grachten

LSVV’70 verlaat kelderklasse en viert feest op de Leidse grachten

-

Nacompetitie vierde/ vijfde klasse- LSVV’70 keert na 1 seizoen weer terug in de vierde klasse. Het loopt als een rode draad door de historie van cultclub LSVV. De ploeg van Freek Jansen won zaterdagmiddag de nacompetitiefinale, op het veld van FC Zoetermeer, met 3-0 van vierdeklasser IJVV De Zwervers uit de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde en keerde terug naar de voorlaatste klasse.
De promotie kwam pas in de slotfase tot stand. Na het laatste fluitsignaal barstte de feestvreugde los bij de studentenclub. Het zou een klein voorproefje zijn voor de zaterdagavond, waar de traditionele bootvaart (De Heen en Weer) de Leidse grachten zou gaan aandoen.
In de eerste vijfenveertig minuten waren het vooral de IJsselmondenaren die de wedstrijd naar hun hand zetten. Met een noodzakelijk knappe redding van doelman Dammes Waasdorp in de openingsfase en een vijftal hoekschoppen in het eerste kwartier onderstreepte IJVV de Zwervers de verhoudingen in een groot deel van de eerste helft.
Hoewel de rood-witte Leidenaren wat beter in de wedstrijd kwamen naarmate de rust naderde, bleef het bij een slap schot tussen de palen en zag Ruben van der Zee vlak voor rust zijn kopbal op de lat belanden, uit de strakke vrije trap van Ramon Weijers. Met de 0-0 ruststand mocht de ploeg van Jansen niet mopperen.
Na de thee waren de rollen omgedraaid. LSVV oogde veel fitter hetgeen al direct resulteerde in een kans  voor Teunisse. Zijn schot miste kracht om het de vijandelijke doelman echt lastig te maken. In het verdere wedstrijdverloop lag het initiatief bij de Leidenaren met wat mogelijkheden om de score open te breken. De  Zwervers, dat in die fase nog kans had op het behoud van de vierde klasse, was het spoor volledig bijster en werd volledig onder gedompeld door de brigade van Jansen.
De uitsluiting van een speler van De Zwervers luidde de degradatie in voor de club die het eeuwfeest al ruim achter zich had laten liggen. Met nog tien minuten te spelen liep de vierdeklasser in spe uit naar de 3-0 eindstand. Eerst was Martijn Theunissen alert door de op de paal geschoten vrije trap van Ruben Leugering hard binnen te schieten: 1-0. Kort daarop maakte Thomas Loos aan alle onzekerheid een eind door zijn handtekening onder de 2-0 te zetten na een prachtige aanval. Vlak voor tijd maakte Ramon Weijers het nog mooier door de 3-0 te maken. Kort voor zijn treffer werd de tweede man met rood weggestuurd van de tegenstander.
De ploeg van Jansen won al met al enigszins geflatteerd maar gezien de tweede helft verdiend met de promotie als beloning. De al ‘eeuwig’ meedraaiende Neal Petersen: ,,We begonnen zeker niet sterk aan de wedstrijd, maar moesten in die moeilijke fase vooral bij elkaar blijven. En dat was na rust bepalend voor het gunstig verloop van de wedstrijd. Daarin hebben we niets weggeven.” Hij blijft zeker verbonden aan de cult club. ,,Als het kan nog een jaar of vijf.”
Scoreverloop: 78. Theunissen 1-0,. 85. Loos 2-0. 89. Weijers 3-0.
Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Weijers, Van der Graaf, Bakker, G. Leugering, R. Leugering, Loos, Groenendijk, Verdoes, Doornenbal, Van der Zee.
Naast Wim Mugge was ook Remco Mentink namens LAV van de partij. Hij sprak na afloop met Freek Jansen, Wouter Huisman, Neal Petersen en Martijn Theunissen. Tevens schoot hij een serie foto’s.