zaterdag, juli 27, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Kickers’69 pakt periode, maar zit niet op promotie te wachten

Kickers’69 pakt periode, maar zit niet op promotie te wachten

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – De meeste voetbalclubs zien het winnen van een periodetitel als dé mogelijkheid om volgend seizoen alsnog in een hogere klasse te kunnen acteren, maar dit geldt bepaald niet voor Kickers’69. De Leimuidenaren degradeerden vorig seizoen, met slechts 1 overwinning uit 26 wedstrijden, uit de vierde klasse en op een nieuwe voetbaltuchtiging op dat niveau zit werkelijk niemand bij de formatie van Angelo Leverock te wachten. ‘Liever lekker voetballen in de vijfde klasse, dan wekelijks een pak op de broek in de vierde klasse’, is het voetbalmotto bij Kickers’69, dat zich na de eenvoudige winst op Buytenpark, tegen wil en dank dus, plaatste voor de nacompetitie.

Kickers’69-speler Brian van Vliet blikte terug op de laatste competitiewedstrijd van zijn ploeg. ,, Het was eigenlijk een hele saaie wedstrijd. We kwamen via een doelpunt van Tijs van der Hoorn, hij scoorde rechtstreeks uit een corner, al snel op 1-0 en daarna liepen we over Buytenpark heen. Voor rust scoorden we via Carlos Gerard de 2-0 en na de 3-0 van Jeroen Straathof, een minuut na rust, was de wedstrijd gespeeld. JO 19-speler Roel Oudshoorn maakte nog de 4-0 en niet veel later floot de scheidsrechter af. Door deze overwinning plaatsten we ons voor de nacompetitie, maar van een feeststemming was bij ons geen sprake. We gaan die p/d-wedstrijden gewoon spelen en zullen ons best doen om te winnen, daar ben je sportman voor, maar als het bij één rondje blijft, dan is dat ook prima.”

Vervolgend:,, Natuurlijk willen we wel een keer een stapje hogerop, maar dat zou nu echt te vroeg zijn. We hebben een ploeg met veel jonge spelers, die zich nog verder moeten ontwikkelen. In deze klasse kan dat beter dan in de vierde klasse, waar je dan meer bezig zou zijn met tegenhouden, dan met zelf te voetballen. Daarnaast neemt het spelplezier ook niet echt toe, als je van te voren bijna zeker weet dat het weer een verliespartij gaat worden. Volgend seizoen komen er een aantal regionale clubs bij in deze vijfde klasse, dus ook dat maakt het voetballen in deze afdeling aantrekkelijk’’, aldus Van Vliet tot besluit.

Kickers’69 – Buytenpark 4-0 (2-0) 8. Van der Hoorn 1-0, 40. Gerard 2-0, 46. Straathof 3-0, 82. Oudshoorn 4-0.