vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenEen voetbalwedstrijd wordt een middagje gezellig uit!

Een voetbalwedstrijd wordt een middagje gezellig uit!

-

Pupil van de Week, JO6-8 & MO6-8 die met vlaggen zwaaien op de klanken van stampende muziek, de  mascotte die al zwierend en zwaaiend zijn ronde maakt, op de foto gaat met grote en kleine supporters. Er wordt al het een en ander gedaan om van een spannende voetbalmiddag een echt uitje te maken. Met een 3de helft met zangers, dj’s en het Rad van Avontuur. Wanneer je dan ook nog een leuk prijsje valt op je lotnummer, ja, dan kun je fluitend thuiskomen, moeder-de-vrouw kussen, haar je prijs overhandigen, tevreden in de luie stoel plaats nemen, pilsje bij de hand en vragen: ‘Wat  gaan we eten, schat? Stamppot? Lekker.’

Er wordt al het nodige gedaan om een voetbalwedstrijd op te leuken. De 3e Helft is bij menige voetbalclub niet meer weg te denken. Een heel positieve ontwikkeling. Duels met alles-erop-en-eraan beginnen bij de keuze van de Pupil van de Week. Een leuk ventje of een enig meisje, die de middag-van-hun-leven hebben. In de clubkleren maken ze de voorbereiding mee, zitten in de dug-out met ter afsluiting een oorkonde, een flesje chocomel en patatje. Er zijn ook clubs die een heel team het veld op laten komen, hand-in-hand met de spelers. Ook leuk. Wanneer daar dan ook nog de clubmascotte mee paradeert en toegestaan vuurwerk wordt afgestoken, kan de 2x 90 minuten niet meer stuk.

Dorstie – de mascotte van Stompwijk’92

Kortom, de zaterdag- of  zondagmiddag wordt het moment waar de hele week naar wordt uitgekeken, het clubgevoel aanwakkert, de onderlinge verbinding versterkt. Dat geldt eveneens voor de niet-voetbal-activiteiten, die door de week ’s avonds worden georganiseerd. Met name de kaartcompetities die steeds populairder worden. En dat in een tijd dat het individualisme hoogtij schijnt te vieren. Schijnt, de mens hunkert er naar om s-a-m-e-n dingen te doen, niet voor de beeldbuis te hangen, het huis uit wil om elkaar te ontmoeten.

Dat alles begon 10 jaar geleden. In ieder geval bij Warmunda. Toen stapte Monica Merbis naar voren om de Pupil van de Week te introduceren en alles eromheen te verzorgen. 10 jaar geleden. Voor Warmunda-voorzitter André Bunders aanleiding Monica te herinneren aan haar initiatief en dat te onderstrepen met een prachtige bos bloemen. Pupillen-van-toen spelen nog steeds bij de Warmondse voetbalvereniging, ze denken ook nog steeds aan die ene spannende middag dat zij op de voorgrond  stonden, het begin van een levenslange liefde die voetbal heet.

Monica Merbis nam 10 jaar geleden bij Warmunda het initiatief Pupil van de Week en zet zich nog steeds in voor dit feestelijke vlagvertoon bij thuiswedstrijden. Clubvoorzitter André Bunders bedankt haar met een prachtige bos bloemen.

Must Read