vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenGezellige, leuke en leerzame avond met ‘Hé scheids!’ Spelregelroulette

Gezellige, leuke en leerzame avond met ‘Hé scheids!’ Spelregelroulette

-

Enige tijd geleden heeft een aantal enthousiaste vrijwilligers van de Zoeterwoudse Voetbalvereniging S.J.Z. de koppen bij elkaar gestoken om eens te brainstormen om te kijken hoe we het tekort aan scheidsrechters zouden kunnen helpen verminderen. Via via kwamen we in aanraking met Fons en Jeroen van FC Oegstgeest, de bedenkers en uitvoerders van het Hé Scheids! Spelregelroulette

Afgelopen dinsdag, 13 februari, was het dan zo ver. Er hadden zich zo’n 20 deelnemers, scheidsrechters, ouders en vrijwilligers verzameld. Hierdoor konden we 7 teams maken. Door middel van voetbalfragmenten en spelregelvragen, met de beamer geprojecteerd op het scherm, werden de teams op hun spelregelkennis ‘getest’. Na elke vraag “Wat moet de scheidsrechter beslissen?” hadden de teams 1 minuut de tijd om te overleggen en op een grote roulettetafel de gekleurde fiches op de juiste overtreding, straf en spelhervatting in te zetten.

Het ging er direct fanatiek aan toe! Mede door de enthousiaste uitleg van Fons, de mooie filmpjes van Jeroen en het spelelement met de roulettetafel en de fiches. De vragen waren zeer uitdagend en ook voor de ervaren scheidsrechters van onze club knap lastig, kan ik uit eigen ervaring vertellen…

Kortom, de avond vloog om en uiteindelijk mocht 1 team de Eredivisie kwaliteit WINNER Voetbal in clubkleuren van S.J.Z. mee naar huis nemen. Deze werd natuurlijk direct aan de club gedoneerd, maar dat terzijde.

De (aspirant)scheidsrechters die aanwezig waren hebben een zeer geslaagde avond gehad. Het toeval wilde dat ons 1e elftal die avond ook moest voetballen en ook vanuit die hoek hebben mensen nog meegespeeld en meegedacht over de antwoorden.

Voor S.J.Z. was dit een hele mooie start van de campagne om meer scheidsrechters te werven. Ik kan het dan ook ieder club aanraden. Bij SJZ zijn ze in ieder geval altijd welkom en we zullen Fons en Jeroen zeker nog een keer uitnodigen!

Dennis Witte

Interesse?  E-mail:  heeescheids@gmail.com

 

Must Read