woensdag, juni 12, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOverzicht: ASC haalt uit, nederlagen Kagia, Foreholte, Stompwijk'92 en MMO

Overzicht: ASC haalt uit, nederlagen Kagia, Foreholte, Stompwijk’92 en MMO

-

Op diverse velden ging het nog slechts om de eer en beperkt onze redactie zich tot summiere informatie gezien de belangen elders. Alle clubs worden de komende weken nog belicht met een terugblik op het seizoen. Uiteraard lopen alle clubs ook nog mee in andere berichtgeving tot en met het weekend van 22 en 23 juni.

Tweede klasse C

Kagia heeft de tweede klasse verlaten met een 0-4 nederlaag op eigen veld tegen SVC’08. Halverwege was het 0-1 en hadden de Lisserbroekers serieuze kansen gehad op een treffer. Na de doelwisseling liepen de gasten weg en speelden zich in veiligheid. Het duel voor de ploeg van Koen van der Vlugt stond vooral in het teken van het afscheid van spelers Rens Lamboo en Aron Wijsman en assistent-trainer Ronald Rovers alsmede teammanager Timo Sluijmer. Kagia eindigde als laatste met 18 punten uit 26 duels.

Foreholte sloot het seizoen eveneens af met een nederlaag. In en tegen Nieuwkoop werd met 1-0 verloren waardoor beide ploegen op 35 punten uitkwamen en volgend seizoen ook weer terugkeren in de tweede klasse. Stan Spies kwam het dichtst bij de gelijkmaker, maar trof de lat. De Voorhouters deden het dit seizoen thuis beduidend beter dan in uitwedstrijden (26 om 9). Ook bij de roodwitten werden spelers uitgezwaaid waaronder Spies en Gregor Zalewski.

RCL kwam niet in actie. Voor de wedstrijd tegen CSW uit barstte er een wolkbreuk los waardoor het speelveld veranderde in een soort mountainbiketerrein. Ook uitwijkmogelijkheden boden geen soelaas. Het duel zal dinsdag worden ingehaald zodat duidelijk wordt of CSW zich kan handhaven ten koste van EMM’21 of dat de Veners opgelucht adem kunnen halen. Voor RCL staat er weinig meer op het spel omdat de derde plaats zeker is en er nacompetitie gespeeld gaat worden. De tegenstander in de eerste ronde is Zuidland uit.

Derde klasse A

De laatste thuiswedstrijd van ASC leverde de grootste zege op als gastheer. Aarlanderveen werd met 5-1 in het hemd gezet. Door dit resultaat eindigde de ploeg van Stefan Kraaijvanger als zevende met 39 punten. De formatie van Sander van Dijk werd vijfde met twee punten meer op de teller. Voor de roodzwarten scoorden Alex Iliopoulos (3), Jelle Schouten en Winne Meijer. Van Dijk sprak van een dramatisch slecht slot van het seizoen.

Vierde klasse A

Vorige week werd Teylingen al kampioen en die titel kreeg nog een weinig meer glans door op de laatste speeldag ruim te winnen van het al gedegradeerde MMO. Het werd 4-0 voor de brigade van Rob Jonkman. Mike van der Zon, Jay Berk, Joey van den Berg en Pascal de Ridder scoorden. Stompwijk’92 (zie foto supporter of is het Van Manen zelf?) was nog niet veilig voorafgaand aan dit duel, maar omdat Warmunda onderuit ging tegen FC Oegstgeest deerde de 2-1 nederlaag niet. De ploeg van Erik van Manen eindigde als negende en keert ook volgend seizoen terug in deze klasse. Dit vooral door een sterke derde periode waarin het vierde werd. Nicolaas Boys kwam op 2-0 waarna Joeri van der Salm, die afscheid nam, de spanning terug bracht, maar daar bleef het bij. Ook voor Tim van Veen en de vlaggenist Jan kwam er een einde aan het tijdperk Stompwijk’92

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read