zaterdag, juli 27, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsEffectief FC Rijnvogels te sterk voor Urk

Effectief FC Rijnvogels te sterk voor Urk

-

Sportpark de Kooltuin was voor de tweede week op rij het strijdtoneel in de derde divisie A voor de Rijnvogels. Ditmaal kwam Urk op bezoek voor een onderonsje tussen de twee vissersdorpen. Alhoewel niemand meer twijfelde over handhaving konden de Rijnvogels bij een gelijkspel zich officieel handhaven. Voorafgaand aan de wedstrijd waren de beide besturen het al met elkaar eens dat een remise goed genoeg zou zijn.

De elf basisklanten van de thuisploeg lieten vanaf minuut 1 al zien dat zij geen genoegen gingen nemen met een gelijkspel. Al na vijf minuten kwam de eerste grote kans uit een hoekschop voort, helaas voor de ploeg van Steef Roodakkers en Joost den Hollander schoot Alljereau Mercera de bal maar net over de lat. Even later was het Maarten Reyneveld eveneens met een grote kans alleen raakte zijn inzet de lat.

In minuut tien van de wedstrijd kwamen de Vogels op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Tom Bijen, die zijn vijftiende treffer van dit seizoen maakte. Dertien minuten later was het weer raak voor de Katwijkers, ditmaal was het Reyneveld die met een fraaie stift de Urker doelman versloeg en dus aftekende voor de 2-0. Urk bood weinig tot geen tegenstand in de eerste helft en ook al was het geen spectaculaire wedstrijd om te zien, Rijnvogels was effectief en nam de controle over de wedstrijd. In minuut 43 viel de 3-0 binnen voor de gastheren. Peer van Paasen maakte de 3-0 na een goede aanval in de omschakeling bij de Katwijkers.

Bij de bezoekers was er verandering nodig en die kwam na rust met een viervoudige wissel. De bezoekers gaven een teken van leven, maar dit leek teniet gedaan te gaan worden door de rode kaart van Bennie Dunnink. In minuut 68 was er dan loon naar werken voor de ploeg uit Flevoland. Jarno van Essen maakte de 3-1 en gaf de Urkers weer een sprankje hoop. De thuisploeg had het na de 3-1 even lastig door het aanvallende spel van de bezoekers, maar bracht zelf de marge weer op drie door weer een doelpunt van Van Paasen. 4-1 werd ook de uiteindelijke eindstand en dus is Rijnvogels officieel ook volgend seizoen derde divisionist.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever, Michel, Scholten, Van Paasen, Driebergen, Reyneveld, Mercera, Bijen, Haddadi, Iliohan.

Foto’s: Piet van Kampen