zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseEffectief Volendam doet FC Rijnvogels de das om

Effectief Volendam doet FC Rijnvogels de das om

-

Derde divisie (zaterdag)- Op een qua weer mooie voetbalzaterdag was het tijd voor een topper in de Derde Divisie A. FC Rijnvogels nam het op tegen gedeeld koploper RKAV Volendam. Volendam keek met een schuin oog richting de wedstrijd tussen Genemuiden en de IJsselmeervogels, een andere topper op deze speeldag. Bij een overwinning en gunstige standen elders zouden de oranjehemden zich steviger nestelen aan kop en in de periode en bij een goed resultaat van FC Rijnvogels zou zich weer iets kunnen gaan roeren bovenin de ranglijst.

FC Rijnvogels begon energiek aan de wedstrijd, die zoals bijna traditie is bij de Vogels een paar minuten na half drie begon, met gevaarlijke aanvallen via Alljereau Mercera en Maarten Reyneveld had de score vroeg geopend kunnen worden in het voordeel van de Katwijkers. In de tiende minuut sloeg echter Volendam als eerste toe, Eric Veerman kopte een voorzet van Jim Beers binnen bij de tweede paal en verschalkte daarmee doelman Pim van der Plas.

Na de 1-0 was FC Rijnvogels erg slordig aan de bal en werden er foutjes gemaakt die vaak maar net goed afliepen. Volendam was ook niet foutloos, doelman Dion Vlak liet een bal los en zo kon Mercera bijna binnentikken. Echter herstelde Vlak zijn eigen fout. Acht minuten na de openingstreffer viel de 2-0 binnen voor de Volendammers. Patrick Plugboer schoot binnen na weer een uitbraak van de thuisploeg. Na de 2-0 besloot interim coach Joost den Hollander in te grijpen en moest Jacco Scholten het veld verlaten en kwam Roy van Leeuwen binnen de lijnen.

Nadat de wedstrijd net het eerste half uur was gepasseerd viel de 3-0 binnen, Beers scoorde op aangeven van Nick Runderkamp. Tijdens de eerste helft ontstonden op het veld al wat frustraties. Met name Nabil Haddadi kwam goed weg nadat hij een waarschuwing kreeg en geen kaart.

In de rust besloot Den Hollander nogmaals in te grijpen, dit keer met een dubbele wissel. Haddadi en Dennis Bakker bleven in de kleedkamer achter en voor hen kwamen Dirk-Jan van den Oever en Sureyo Macrander het veld in. Na tien minuten in de tweede helft kwamen de Vogels met tien tegen elf te spelen nadat Lex Veerman zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. In de tweede helft liet FC Rijnvogels zien dat ze wel degelijk goed konden voetballen en werd het doel steeds meer opgezocht. Volendam werd tot verdedigen gedwongen en even leek het dat de bezoekers nog wel wat konden gaan halen in Volendam.

Maarten Reyneveld benutte met nog ongeveer 20 minuten te gaan een strafschop en zo stond het 3-1. Daarna bleef het spel hard en fel tussen beide ploegen met wat kleine opstootjes tussen de teams. Helaas voor de Vogels vielen de 3-2 en 3-3 niet door goed verdedigend werk van de ploeg van trainer Berry Smit. Het is FC Rijnvogels dus niet gelukt om een resultaat te behalen bij de nu koploper van de Derde Divisie A. Dit mede dankbaar een dodelijk effectief Volendam in de eerste helft.

Helaas kreeg deze middag een zwart randje. Daar waar de wedstrijd fel maar vermakelijk was verlopen, vonden er op het bordes en het parkeerterrein enkele schermutselingen plaats tussen supporters uit Katwijk en Volendam. Laten we het houden bij het woord ’triest’.

Basisopstelling Rijnvogels: Van der Plas, Van Paasen (Ogidi Nwankwo), Schoneveld, Michel (C), Driebergen (Iliohan), Scholten (van Leeuwen), Bakker (Van den Oever), Haddadi (Macrander), Bijen, Reyneveld, Mercera.

Foto’s: Piet van Kampen