maandag, april 15, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels krijgt spoedcursus verdedigen van SC Genemuiden

FC Rijnvogels krijgt spoedcursus verdedigen van SC Genemuiden

-

Derde divisie (zaterdag)- ,,Een verdedigende ploeg die op de counter speelt en uiteindelijk drie goals maakt.” Het was de korte en bondige samenvatting van Kasper Michel, terugblikkend op de 0-3 nederlaag van FC Rijnvogels tegen SC Genemuiden. Voetballend gezien deden de Katwijkers weinig onder voor de promovendus, maar wat betreft effectiviteit en verdedigen kon FC Rijnvogels het notitieblokje zaterdagmiddag in één zucht vol schrijven.

,,Ik denk niet dat de 0-3 eindstand een juist beeld van de wedstrijd schetst”, blikte verdediger Michel terug op het treffen met SC Genemuiden. ‘Zijn’ FC Rijnvogels stond voetballend gezien zijn mannetje tegen de nummer twee van de competitie, maar tot grote kansen kwam het slechts sporadisch. Na twintig minuten had Bryan Iliohan de thuisploeg op een voorsprong moeten schieten, maar een gebrek aan scherpte bij de aanvaller hield dat tegen.

Aan de andere kant was het niet veel later wel raak, in de tegenstoot. Een lange bal op Mike Reuvers werd door de speler fraai meegenomen, om vervolgens via Rutger Etten tegen de touwen gewerkt te worden: 0-1. Dit zou de zestig minuten die daarop volgden de tussenstand blijven, mede omdat Jesse Driebergen op bijna heroïsche wijze voorkwam dat SC Genemuiden na een half uur op een 0-2 voorsprong zou komen. Dat het tegen de verhoudingen in was, laat alleen maar zien dat de bezoekers hun speelplan meester waren: verdedigen en loeren op de counter.

En verdedigen, dat lukte SC Genemuiden aardig. De aanvallers van FC Rijnvogels kwamen nauwelijks door de laatste linie heen, laat staan konden goede kansen creëren. In de slotfase prikten de bezoekers er nog twee doelpunten extra bij, om de wat geflatteerde eindstand van 0-3 op het scorebord te zetten. Wat de kracht is van SC Genemuiden? ,,Dat ze vooral een hele fysieke ploeg zijn”, vertelt Michel. ,,En de discipline waarmee ze verdedigen. Ze hebben hebben ook in Berwout Beimers een speler die groot, sterk en balvast is en dan ook aan de bal nog goed is. Dat is wel hun kracht.”

De nederlaag van zaterdagmiddag was voor interim-trainer Joost den Hollander overigens de laatste wedstrijd als eindverantwoordelijke van de Katwijkers. De club maakte na afloop van de wedstrijd bekend dat Stefan Roodakkers (zie gisteren al geplaatst artikel op deze site) de staf aan zal vullen tijdens de resterende wedstrijden, zodat er iemand aan boord is met de juiste papieren. ,,Alle credits naar Joost, want hij heeft werk verricht voor drie”, klinkt het uit de mond van Michel. ,,Maar het is wel fijn om er nu een extra iemand bij te hebben die de lijnen uit gaat zetten.”

FC Rijnvogels – SC Genemuiden: 0-3. 24. Etten 0-1, 90. Etten 0-2, 90. Eenkhoorn 0-3.

Opstellling FC Rijnvogels: Van der Plas; Van den Oever (80. De Jong), Nwankwo, Michel, Driebergen; Haddadi, Van Paasen (46. Bakker), Bijen; Van Leeuwen (70. Noordam), Iliohan (46. Reyneveld), Mercera.

Opstelling SC Genemuiden: Streutker; Van de Wetering, Streutker, Van Dalfsen, Brouwer; Beimers, Van Benthem (58. Buitink), Etten, Reuvers (89. Kolk); Breman (58. Magan),Tuinman (58. Eenkhoorn).

Foto’s: Piet van Kampen.

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read