woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGregor Zalewski stapt over van Foreholte naar Valken'68

Gregor Zalewski stapt over van Foreholte naar Valken’68

-

Vanaf het seizoen 2024/2025 zal Gregor Zalewski het eerste elftal van Valken ’68 versterken. De twintigjarige Zalewski speelt momenteel in zijn tweede seizoen bij Foreholte en is dit lopende seizoen echt doorgebroken.

Zalewski heeft een Poolse achtergrond, maar is geboren in Katwijk en woont sinds zijn vierde in Voorhout. Gedurende zijn hele voetballeven heeft Zalewski voor Foreholte gespeeld. Tijdens een stage bij ADO Den Haag op zijn elfde mocht hij even aan een ander tenue snuffelen, echter liep dat op niets uit. Sindsdien heeft Zalewski alle jeugdselectieteams doorlopen en zoals eerder vermeld, is hij bezig aan zijn tweede seizoen bij Foreholte. Hier speelt hij afwisselend als nummer tien of hangend op rechts, en dat doet hij uitstekend.


De sterke eigenschappen van Zalewski omvatten zijn dribbels, snelheid, spelinzicht en techniek. Tijdens de halve finale van de Sportiff LAV Cup op 9 april jl. zijn deze sterke eigenschappen ook opgevallen bij de technische staf van Valken ’68 en zo is de bal aan het rollen gegaan. Een kleine maand later maakt Valken ’68 trots wereldkundig dat Zalewski de Duyfrakbewoners zal komen versterken.

Peter van Delft (technische commissie) zegt: ,,Gregor komt in een goed ingespeeld team terecht. Wij denken dat zijn specifieke eigenschappen ons eerste elftal echt verder zullen helpen. Na de zomer sluit hij aan en we verwachten dat hij goed zal kunnen instromen in een team dat hem waarschijnlijk makkelijk zal opnemen.”

Zalewski hoopt komend seizoen niet alleen een mooie stap te maken, maar zich ook verder te ontwikkelen. Het verwachtingspatroon individueel is om zijn eigenschappen verder te verbeteren en minuten te maken. Op teamniveau is dit afhankelijk van de competitie waarin Valken ’68 speelt.

TC Valken’68

Must Read