vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKrakerrr van de Week: Nootdorp- Voorschoten'97

Krakerrr van de Week: Nootdorp- Voorschoten’97

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting tussen Nootdorp en Voorschoten’97. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Thom Wijnalda  (Voorschoten’97) vooruit naar het treffen tussen zijn ploeg en de hekkensluiter van de eerste klasse C.

Wijnalda staat in de Leidse voetbalregio bekend als een spits die altijd levert. De aanvaller was jarenlang topscorer van tweedeklasser RCL, maar koos vier seizoenen geleden, na een eerder tussentijds uitstapje naar Noordwijk, voor een overgang naar eersteklasser Voorschoten ‘97. Ook op Adegeest ging de van origine Leiderdorper rustig door met het uitvoeren van zijn corebusiness: het aan de lopende band produceren van doelpunten.

Thom, jullie zijn afgelopen maandag teruggekomen van een trainingskamp in Spanje. Hoe is dat bevallen?

,,Dat is gelijk een hele goede vraag, want ik was daar niet bij, haha. Ik had al eerder een wintersportvakantie met mijn familie geboekt, dus heb helaas dit voetbaltripje aan mij voorbij moeten laten gaan. Ik heb inmiddels wat jongens gesproken en volgens mij was het daar prima toeven. Ze hebben daar ook nog een oefenpotje gespeeld tegen SJC (dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, SN). Zo’n trainingskamp heeft natuurlijk ook de functie om aan het teamverband te werken maar als er één ding wat we bij mijn komst hier direct opviel, is dat de onderlinge verhoudingen in de spelersgroep uitstekend zijn. Soms denk ik weleens té goed en zijn we in het veld weleens te lief voor elkaar. Het kan weleens nodig zijn om elkaar de waarheid te vertellen, en zeker als dat met een positieve insteek gebeurt, kan je daar als ploeg nooit slechter van worden, denk ik.”

Hoe schat je de sterkte van jouw eigen ploeg in dit seizoen?

,,Toen we voorafgaande dit seizoen met de spelersgroep de indeling bekeken, schatten we in dat het mogelijk zou moeten zijn om ons met de beste ploegen van deze klasse te meten. Als je kijkt naar de stand van de ranglijst (Voorschoten’97 staat op plek 11 met 11 punten, SN ), dan zou je kunnen denken dat we vooral naar beneden moeten kijken, maar aan de andere kant is het verschil met de koploper slechts zeven punten. Het kan dit seizoen dus nog alle kanten op. Er zijn dit seizoen geen ploegen die er met kop en schouders bovenuit steken, maar ook geen teams, zoals vorig jaar een club als DHC die al rond de winterstop was gedegradeerd, die duidelijk de slechtste waren. We zijn nog niet eens halverwege de competitie, dus wat betreft zie ik voor ons nog volop kansen om de aansluiting met de bovenste clubs te vinden.”

Komende zaterdag gaan jullie op bezoek bij hekkensluiter Nootdorp. Wat verwacht je van de wedstrijd?

,,Dat is in mijn ogen direct een cruciale wedstrijd. Zoals ik al zei zijn er geen uitgesproken zwakke teams in deze klasse en dat geldt dus ook voor Nootdorp. Alhoewel ze van de gespeelde tien wedstrijden er negen hebben verloren, ga ik er beslist niet vanuit dat het voor ons een makkie gaat worden. In de afgelopen jaren hebben we regelmatig tegen elkaar gespeeld en wat mij vooral bijstaat is dat  het wedstrijden waren waarin we aardig aan elkaar gewaagd waren. Ik heb overigens wel het vertrouwen dat we daar met de drie punten gaan vertrekken.”

Je bent inmiddels 33 jaar, maar op het maken van doelpunten lijkt bij jou nog niet de sleet te zitten. Ben je van plan om ook volgend seizoen actief te zijn bij Voorschoten’97?

,,Soms merk ik weleens dat de jaren gaan tellen, maar over het algemeen voel ik me fit en denk nog steeds dat ik van toegevoegde waarde voor een elftal kan zijn. Wat dat betreft hoop ik nog jaren op dit niveau actief te kunnen zijn, maar er zijn ook andere dingen die een gaan rol spelen. Naast een jong gezin, met een tweede kind op komst, heb ik sinds drie jaar een eigen zaak (Wedobids, een bedrijf die andere bedrijven adviseert bij het inschrijvingen voor aanbestedingen). Dat gaat goed, maar vraagt ook de nodige aandacht. We zijn in korte tijd gegroeid naar een bedrijf met tien werknemers en verhuizen binnenkort van Leiden naar een pand in Hoofddorp. Dat zijn allemaal mooie ontwikkelingen, maar het noopt mij ook om wat dingen op een rijtje te zetten. Voetbal is voor mij een prachtige hobby, maar het moet wel passen in de rest van mijn weekschema. Ik denk dat ik binnenkort wel weet of ik stop of er nog minimaal een jaar aan vastplak.”

 

Mocht je besluiten om door te gaan, is dat dan bij Voorschoten’97 of wil je voetballoopbaan afsluiten bij je oude liefde RCL ?

,, Ik ben RCL altijd blijven volgen, dat is natuurlijk logisch als je er zo lang hebt gespeeld. Ik sluit zeker niet uit dat ik nog een keer terugkeer naar De Bloemerd, maar voor nu ligt de focus volledig op Voorschoten’97. Hopelijk lukt het ons om direct een goede serie te neer te zetten, want dan kun je gelijk een aardig sprongetje op de ranglijst maken. Twee jaar geleden stonden we vlak na de winterstop op een degradatieplek, om vervolgens een periodetitel te pakken en uiteindelijk als derde te eindigen. Op een bepaald moment kom je bij een goede reeks als team in een flow en dan lijken de dingen vanzelf te gaan. Wat mij betreft gaan we dit seizoen voor datzelfde scenario. We hebben voldoende kwaliteit in de spelersgroep en als de verdere puzzelstukjes op zijn plaats gaan vallen, dan acht ik ons zeker in staat om dat te herhalen’’, zo besluit Wijnalda.

Affiche Krakerrr van de Week afkomstig van:

https://matchdaydesign.nl/

Ook iets voor uw club of bedrijf? Neem gerust contact met hen op!

Must Read