woensdag, juni 12, 2024
HomeOverigKrakerrr van de WeekKrakerrr van de Week: Valken'68- Voorschoten'97

Krakerrr van de Week: Valken’68- Voorschoten’97

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting in de eerste klasse C zaterdag tussen  Valken’68 en Voorschoten’97. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Frank Kardjani (Valken’68) en Nassim El Khiraoui (Voorschoten’97) vooruit naar het komende treffen.

De eerste klasse C nadert haar ontknoping. Met nog vier competitiewedstrijden voor de boeg, is het zowel boven- als onderin ongemeen spannend en lijkt het erop dat pas op de laatste competitiedag de definitieve beslissingen gaan vallen. Ook voor regioploegen Valken’68 en Voorschoten’97 staat er nog veel op het spel. Beide teams hopen zich aan het eind van de competitierit te plaatsen voor de nacompetitie en zodoende kans te maken op divisievoetbal in het volgende seizoen.

Alhoewel het seizoen dus nog niet is afgelopen, kan Valken’68-doelman Frank Kardjani nu al terugkijken op een succesvol eerste jaar op ‘t Duyfrak. De 26-jarige Katwijker kwam afgelopen zomer over van vv Katwijk, de club waar hij als sinds zijn vroege voetbaljeugd onder de lat stond. De doelwachter was in zijn seniorentijd jarenlang actief bij Katwijk O23 en Katwijk 2. Kardjani maakte bij zijn komst naar Valkenburg meteen een sterke indruk en werd vrijwel direct door Valken’68-trainer Derek van der Plas als vaste keus bestempeld. Dat de beslissing van Van der Plas zeer te rechtvaardigen is, wordt ook nadrukkelijk door de statistieken ondersteund. De geel-roden beschikken dit jaar over de minst gepasseerde verdediging van hun klasse. In de twintig gespeelde competitiewedstrijden hoefde Kardjani slecht 18 keer de bal uit het doelnet te vissen.

 

Frank, hoe kijk jij terug op je overstap naar Valken’68?

,, Ik wilde graag in een eerste elftal spelen bij een club op vrij aardig niveau en kwam al snel bij Valken’68 uit. Er zijn de laatste jaren wel meer spelers uit het Katwijkse geweest, die deze overstap hebben gemaakt. Valken’68 ligt om de hoek en de club staat bekend als een gezellige club, die haar organisatie op orde heeft. Wat dat betreft zijn die verwachtingen meer dan uitgekomen en heb ik het hier dan ook prima naar mijn zin. Onze prestaties dragen natuurlijk ook bij aan het goede gevoel. We staan nu op plek twee en die plaats willen we graag tot het einde van het seizoen vasthouden. Mijn ambitie is om op een zo hoog mogelijk niveau te keepen, maar voor nu ben ik zeker van plan om hier te blijven. Nee, een kampioenschap lijkt me inmiddels net een brug te ver. Forum Sport heeft een voorsprong van zeven punten en ik verwacht niet dat ze dit nog uit handen gaan geven. Wij zullen trouwens zelf nog flink aan de bak moeten om onze huidige positie te handhaven. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn miniem. Voorschoten’97 staat op de zesde plaats en heeft maar twee punten minder dan wij. Dat zegt genoeg lijkt’’,  aldus de leidinggevende bij Amfish.

Komende zaterdag krijgen jullie bezoek van regiogenoot Voorschoten’97. Wat verwacht jij van de komende ontmoeting?

,, Ik begrijp dat de laatste jaren de clubs altijd erg aan elkaar gewaagd zijn geweest. Ik kan me van de uitwedstrijd herinneren, dat we al snel met 1-0 achter kwamen en dat niet veel later Voorschoten’97 een penalty op de lat schoot. We hadden het daar in de beginfase dus lastig, maar daarna pakten we het goed op en wonnen we met 1-3. Voorschoten’97 kende volgens mij een moeizame seizoenstart, maar na de winterstop gaat daar het stukken beter. Ze zitten dus een in goede fase en we zullen daarom komende zaterdag alert moeten zijn. Desondanks denk ik dat wij over een sterkere selectie beschikken en dat we de punten in eigen huis houden. Het vertrouwen is groot en we draaien momenteel prima. Onze verdediging staat als een huis. Ook in aanvallend opzicht zijn we kwalitatief sterk, alleen zou het rendement uit het aantal kansen die we krijgen wel wat omhoog mogen. Als we het resterende gedeelte van het seizoen ook op dat vlak verbeteren, dan denk ik dat we nog tot mooie dingen in staat zijn.  Ik hoop in ieder geval op een mooie wedstrijd met veel publiek langs de kant. Ik heb dit seizoen tien keer de nul gehouden en wat mij betreft staat dat die teller na afloop van de wedstrijd op elf. Als keeper wil je natuurlijk altijd de nul houden, dus daarom lijkt mij 3-0 een mooie uitslag’’, aldus de Katwijker tot besluit.

In tegenstelling tot Frank Kardjani is Nassim El Khiraoui al langer actief voor zijn huidige club. De 20-jarige geboren en getogen Leidenaar maakt als jeugdspeler zijn debuut bij vv Leiden, om enkele jaren later over te stappen naar buurclub DoCoS. Sinds vier jaar draagt El Khiraoui het geel-groen van Voorschoten’97 en is dit seizoen een vaste verschijning in de formatie van Voorschoten’97-trainer Jeffrey Frijters. De Adegeest-ploeg kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar na de winterstop is er bij Voorschoten’97 sprake van een duidelijk stijgende prestatiecurve. Door de goede prestaties van de laatste maanden klom Voorschoten’97 naar het linkerrijtje van de ranglijst en is het een serieuze kanshebber voor het winnen van de laatste periodetitel.

Nassim, Voorschoten’97 doet het na de winterstop aanzienlijk beter dan daar voor de winterstop. Wat is daar de reden voor volgens jou?

,,Er zijn afgelopen zomer een aantal belangrijke spelers, zoals Ronnie Verplancke, gestopt en wat nieuwe spelers bijgekomen. Ik denk dat het voor de trainer, die ook nieuw was, in het begin even zoeken was naar de juiste formatie en daarnaast hadden wij als spelers ook nog niet helemaal de goede vorm gevonden. Dat geldt ook mijzelf. Aan het begin van het seizoen heb ik nog even op de backpositie gespeeld, maar ik sta nu weer op mijn vertrouwde plek op het middenveld. Ik voel dat ik het vertrouwen van de trainer heb en mede daardoor voel ik mij als een vis in het water’’, aldus de jongeling.

Hoe schat je de sterkte van Valken ’68 in?

,, Valken’68 heeft een goede ploeg, ze staan niet voor niets op de tweede plaats, maar die hebben wij ook. Ik denk dat we elkaar niet veel ontlopen. We hebben thuis van ze verloren en hebben dus wat goed te maken. We zijn denk ik nu een stuk sterker en stabieler dan in de heenwedstrijd. Een derby blijft altijd onvoorspelbaar, maar het gaat sowieso een mooie pot met veel strijd worden. Met nog vier wedstrijden te spelen komen we nog in aanmerking om mee te doen om de prijzen, maar als je de komende twee wedstrijden verliest, dan moet je gelijk weer naar onderen kijken. Ik verwacht niet dat dit gaat gebeuren. We hebben er ook helemaal niet de ploeg voor om degradatievoetbal te spelen en ook daarom is het lekker om nog meer afstand van de onderste ploegen te nemen. We zijn in goeden doen en dat lieten we in het eerste half uur van de laatst gespeelde wedstrijd tegen Die Haghe (Voorschoten’97 leidde na ruim 30 minuten spelen met 4-0, SN) ook zien. Als we zaterdag dezelfde vorm als in de beginfase tegen Die Haghe tonen, dan moet komende zaterdag een resultaat voor ons beslist mogelijk zijn’’, zo eindigt de HBO-student Social Work.

Must Read