donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFC in topper onderuit tegen effectief Forum Sport

LFC in topper onderuit tegen effectief Forum Sport

-

Eerste klasse C (zaterdag)- ,,We laten het telkens liggen op de belangrijke momenten”, verzuchtte LFC-aanvoerder Omar Hamdi zaterdagavond. Eerder die middag vond zo’n belangrijk moment plaats in het topaffiche Forum Sport – LFC, die met 3-0 werd verloren door de Leidenaren.

,,Echt zonde”, is dan ook geen gekke conclusie van aanvoerder Hamdi. LFC had een mooie sprong kunnen maken op de ranglijst, maar raakte door de 3-0 nederlaag op bezoek bij huidig nummer twee Forum Sport juist achter op de koppositie. Onnodig, volgens Hamdi: ,,We begonnen best goed aan de wedstrijd en creëerden al snel een kansje, waarna we uit het niets de 1-0 incasseerden. We hadden veel balbezit, maar het ontbrak een beetje aan de laatste pass.”

Tot overmaat van ramp scoorde Forum Sport in die eerste helft ook de andere twee treffers. ,,Dan wordt het wel een lastig verhaal”, vervolgde de aanvoerder. ,,We bleven wel gewoon doorvoetballen. Forum Sport stond op zich prima, maar over de zijkanten konden we er best overheen. Zij hebben drie kansen gehad en drie keer gescoord, maar bij ons ging de bal er maar niet in.” In de tweede helft voltrok zich eenzelfde spelbeeld, maar bleven doelpunten uit.

,,Eén ding is zeker: we verdienden het niet om te verliezen. Maar de tegenstander benutte de kansen gewoon.” Zoals gezegd is de nederlaag een pijnlijke misstap gezien de ranglijst. Dat besef is er ook bij Hamdi: ,,Wij laten het liggen op de momenten dat wij toe moeten slaan. Dat is een beetje het verhaal van ons seizoen, wij zijn als ploeg gewoon te wisselvallig.”

Wat het hoogst haalbare is voor LFC in de resterende fase van het seizoen? ,,We gaan zien waar het schip strandt. We zijn te wisselvallig, joh. De ene week denk je: ‘we staan bovenaan in de periode’ en de andere week… Ik wil niet te dramatisch doen, maar dan lijkt alles uit zicht.” De aanvoerder spreekt wel zijn vertrouwen uit voor het inhaalduel tegen Voorschoten’97 volgende week: ,,We gaan vol voor de winst. Na deze nederlaag is er weer een winstpartij nodig.”

Trainer Roberto Escudero: ,,Een zeer teleurstellende middag. De hele week klopte het en we hadden veel vertrouwen in een goed resultaat. We deden het op zich ook niet eens verkeerd, maar niet voor het eerste gaven we het weg op cruciale momenten. Bij 2-0 waren er zeker nog wel mogelijkheden, maar de derde viel vlak voor rust en dat was teveel van het goede. We hebben het nog wel geprobeerd, maar het leed was al geschied.”

Forum Sport – LFC: 3-0. Koppenol 1-0, Goodett 2-0, Van Otterloo 3-0.

Foto: met dank aan de collega’s van Haaglandenvoetbal

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read