donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseMo 'Tougie' Maatoug (V'97): ,,Weet niet goed waar ik gelijkspel moet plaatsen"

Mo ‘Tougie’ Maatoug (V’97): ,,Weet niet goed waar ik gelijkspel moet plaatsen”

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Had Voorschoten’97 nu twee punten verloren of er eentje gewonnen? Buitenspeler Mo ‘Tougie’ Maatoug wist het niet echt. ,,Op zich is dit geen slecht resultaat (1-1) tegen FC Skillz uit, maar we hebben weldegelijk de kansen gehad om eerder op 0-2 te komen en later op 1-2. Ook zelf miste ik een grote kans. Toch wel zonde want in deze klasse kan elk punt goud waard zijn. Al met al denk ik nog steeds dat we kunnen gaan voor een nacompetitieplek. De ploeg heeft zich sterk verbeterd ten opzichte van de formatie van voor de winterstop. Ik denk dat wij niet misstaan in de nacompetitie.”

Woorden van gelijke strekking kwamen ook van trainer Jeffrey Frijters. ,,In de eerste plaats moeten we ons veilig spelen. Dat is het allerbelangrijkste. Als dat lukt, is de kans groot dat we ook wat naar boven kunnen kijken of ons kunnen richten op de derde periodetitel. We zijn niet echt bezig met de vierde divisie en het is zeker geen doel op zich. Wel denk ik net als Tougie dat er nu meer in zat en daarmee hebben we onszelf tekort gedaan. Ik ben evenwel ook oprecht om te zeggen dat het ook nog fout af had kunnen lopen met een bal op de paal. Al met al geen slecht resultaat tegen een goed voetballende ploeg, die helaas wel veel verbaal bezig was.”

Terug naar de aanvaller (hierboven op archieffoto tegen Den Hoorn): ,,Onze start was prima en we kwamen al lekker vroeg op voorsprong via Nassim El Khiraoui. Dat was een prettig steuntje in de rug. Daarna kregen we wel meer moeite met hun spel. Zij hebben een behendige ploeg en je moet ervoor waken dat zij niet in hun kracht komen te spelen. Voorschoten’97 kreeg wel kansen op meer en ik had er zelf ook eentje moeten maken. Helaas kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en zo gingen we de rust in.”

Vervolgend: ,,FC Skillz kwam beter uit de kleedkamer en we hadden veel moeite om ze te bespelen. Na een overlevingsfase namen wij het over, zeker na een rode kaart na een overtreding op Miguel Boersma. In die fase hadden we toe moeten slaan. Ik weet zeker dat ze dan geslagen waren geweest. Helaas pakten we dat momentum niet en daarna kwamen ook wij met tien man te staan na de tweede gele kaart voor Sem Simonis. Ik blijf achter met gemengde gevoelens. Nu moeten we volgende week drie punten pakken tegen Die Haghe. Zij wonnen dit weekend en gaan vol voor handhaving. Geen pot is eenvoudig, maar we mogen ons niet meer laten verrassen zoals laatst tegen Den Hoorn.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Hogenboom, Reinders, Van der Wilden, Boersma, Mootje Maatoug, El Khiraoui, Van der Krogt, Mo ‘Tougie’ Maatoug, Wijnalda.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read