zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseNederlaag bijzaak voor Valken'68 (plus podcast)

Nederlaag bijzaak voor Valken’68 (plus podcast)

-

Eerste klasse C (zaterdag)- ,,We kunnen zaterdag niet verliezen want we hebben al gewonnen, want Bas is er nog”, waren de woorden van voorzitter van Jaap Janssen eerder deze week na het dramatische maar gelukkig goed afgelopen voorval met speler Bas van Delft. Het is een cliché maar op zulke momenten is voetbal dus echt een bijzaak. Toch overheerste na afloop teleurstelling dat het goed spelende Valken’68 geen bres wist te slaan in de stugge defensie van FC Skillz wat zelf tweemaal genadeloos toeslag en met een 0-2 overwinning sportpark ’t Duyfrak verliet.

Als steunbetuiging aan hun ploeggenoot kwamen de spelers van Valken’68 gehuld in een t-shirt met “Sterkte Bas” het veld op. Aanvoerder Samir El Moussaoui overhandigde namens FC Skillz een bloemetje. Een zeer gewaardeerde en sportieve geste.

Valken’68 ging voortvarend van start en in de derde minuut werd de opgekomen verdediger Thijs den Hollander onreglementair gestuit binnen de beruchte lijnen. Onreglementair in de ogen van velen, maar niet volgens degene die hierover gaat. Scheidster Jaggan wilde van geen strafschop weten.

Het veldoverwicht was voor Valken’68 maar tot erg grote kansen leidde dat niet. Het gegroepeerd en stug verdedigende FC Skillz bleef overeind en probeerde wel met hun vaardige aanvallers gevaar te stichten. Daarin waren zij ook weinig succesvol want ook de verdediging van Valken’68 stond goed. Op één moment na waarbij FC Skillz toeslag. Een afgeslagen voorzet belande voor de voeten van El Moussaoui, die dan ook hard de bal tegen de touwen joeg. 0-1 was ook de ruststand.

Na rust kwam Samet Arikan in de ploeg voor de Valkenburgers in de hoop de aanval meer impuls te geven. Het zelfde spelbeeld de tweede helft: een aanvallend Valken’68 en FC Skillz loerend op de uitval. Het leidde tot meer mogelijkheden voor Valken’68 maar de pogingen bleven vruchteloos. Een kwartier voor tijd kwam de Hagenezen in ondertal te staan. Joël Mayala kreeg na het vloeren van Arikan zijn tweede gele kaart. De daaropvolgende vrije trap van Sammy Zandbergen kon de doelman niet verrassen.

Toch viel de bal uiteindelijk toch aan de andere kant er weer in. Vijf minuten voor tijd was het Abdel Tufi die de beslissende 0-2 aantekende. Valken’68 probeerde het daarna nog wel maar buiten een bal op de lat van Jelle van der Oever werd het niet meer gevaarlijk.

Na 90 minuten bleven de Valkenburgers met lege handen maar de grootste overwinning deze week was al geboekt dankzij adequaat optreden van Valken’68 helden. Bas is er nog en die winst telt zoveel zwaarder…

Beluister hier nog een vraaggesprek van Marcel van der Vijver (RTV Katwijk):

Morgen volgt nog een nabrander van assistent-trainer Erwin van der Nagel (met rake woorden)

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..