woensdag, juni 12, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Overtuigend Valken'68 naar tweede plaats

Overtuigend Valken’68 naar tweede plaats

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Valken’68 kon na twee gelijke spelen en één nederlaag weer het zoet van de overwinning proeven. Op sportpark Strijphorst in Honselersdijk tegen de plaatselijke SV rekende het vrij eenvoudig af met een prima 0-2 overwinning. Een doelpunt voor en na rust van Samet Arikan bracht de zege, die eigenlijk hoger uit moeten vallen, in veilige haven.

In deze knotsgekke competitie waar een lach en een traan dichtbij elkaar ligt, neemt Valken’68 verder afstand van de gevreesde p/d- streep en doet het vooral nog volop mee om een toetje in de vorm van een periodetitel. De titel lijkt voor de grote groep achtervolgers uit zicht nu Forum Sport met een voorsprong van zeven punten de koppositie bezet.

Waar er nog wel eens gemopperd werd over de staat van de natuurgrasvelden in deze competitie, was daar vandaag in Honselersdijk geen reden toe. Vooraf werd het veld nog zelfs gerold. Hulde voor de terreincommissie aldaar! Op het weer kon echter geen invloed uitgeoefend worden dus beide ploegen moesten een helftje forse tegenwind op de koop toe nemen. Of meewind, als we het met een positievere blik zouden bekijken.

In de warming-up moest middenvelder Dunke Lagerberg afhaken door een rugblessure. Trainer Derek van der Plas besloot daarop om Nick Guijt een basisplek te gunnen. Na een wat rommelig begin, mede ingegeven door de eerder aangehaalde meteorologische omstandigheden kreeg Valken’68 het heft in handen. De grootste kans was voor Dirk van Duijn. De linksback vond echter de doelman van Honselersdijk op zijn weg, die met een uiterste inspanning van zijn voet de bal nog wist te keren. De 0-1 kwam uiteindelijk toch op het scorebord. Fel storen van Pepijn van Duijvenvoorde zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Samet Arikan kwam. Deze legde de bal voor zijn linkerbeen en van buiten de zestien streepte hij de bal bijzonder fraai in de bovenhoek.

Op slag van rust kreeg Jelle van den Oever na wat klunzig uitverdedigen een vrije doortocht naar de goal maar op het moment dat hij uit wilde halen herstelde een verdediger met een bijzonder fraaie tackle verder onheil voor Honselersdijk en kreeg het de mogelijkheid de rug in de rust te rechten en te hopen op een betere tweede helft. Die hoop kon echter vrij snel de koelkast in.

Na rust greep Valken’68 Honselersdijk meteen bij de strot zonder meer los te laten. Fel afjagend, druk zettend en vlot combinerend gaf het de thuisploeg meteen blijk dat er niks meer te halen voor ze zou zijn. De mee opgekomen Pepijn van Duijvenvoorde bood vanaf rechts een haast niet te missen kans voor Arikan, wat deze ook niet deed en daarmee zijn en Valken’s tweede op het scorebord wist te toveren.

Honselersdijk kwam er nog nauwelijks uit en leed veel simpel balverlies. Tweede ballen werden simpel opgepakt door de Valkenburgers of veel ballen verdwenen over de zijlijn. Hiervoor verdient Valken’68 natuurlijk ook alle credits want door het felle druk zetten dwongen zij de tegenstander ook daar toe. Het enige wat de Valkenburgers zichzelf konden verwijten is dat de score niet verder opgevoerd werd. Een pegel via onderkant lat van Guijt en de mogelijkheid van Arikan om zijn hattrick compleet te maken maar hoog over schoot waren slechts enkele wapenfeiten die er waren om een groetere score neer te zetten.

Na niet veel bij te hebben getrokken, vond de uitstekend en kaartloos leidende scheidsrechter het welletjes en floot af. Een prima 0-2 overwinning met als bijkomende slagroom op de taart de 10e clean sheet van doelman Frank Kardjani en zijn verdedigers.

Eén van die verdedigers is Valkenburger Pepijn van Duijvenvoorde:,,Ik denk dat wij zelf goed spelen naar de omstandigheden. Het was bij vlagen moeilijk voetballen. We hebben gebruik gemaakt van de snelheid van de aanvallers. Achterin zijn zij heel erg kwetsbaar doordat ze daar wat minder snelheid hebben.”

,,Heel lekker om eindelijk eens twee assists te hebben. De eerste was dan via een tackle, ook prima, maar om daarna dan echt een voorzet af te leveren waaruit gescoord wordt geeft echt een gevoel van loon naar werken. Ik voel me steeds meer thuis op rechtsbackpositie. Ik ben van centraal naar rechts verhuist. Maar door het vele trainen met aanvalsvormen, automatismen en systemen gaat het steeds beter waardoor ik aanvallend ook steeds meer van waarde kan zijn.”

Komende zaterdag geen competitieverplichtingen door het verjaardagsfeest van onze Koning maar op 4 mei staat de kraker tegen Voorschoten’97 op de planning. Een altijd interessante wedstrijd en zeker nu met alle geldende belangen en scenario’s vandien!

Basisopstelling Valken’68: Kardjani, Van Duijvenvoorde, Oudshoorn, Slootweg, Van Duijn, De Mooij, Zandbergen, Wietsma, Arikan, Van den Oever, Guijt

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read