HomeBekerValken ’68 uitgeschakeld in districtsbeker

Valken ’68 uitgeschakeld in districtsbeker

-

Districtsbeker- Aan het weer en aan de carnavalsstemming heeft het niet gelegen op sportpark de kastelenring, waar Valken 68 het opnam tegen RKAVV Leidschendam. De nummer twaalf uit de 4e divisie B was de gastheer voor dit onderonsje in de districtsbeker. Voor Valken een kans om zich te meten met een ploeg van een klasse hoger en voor RKAVV zaak om niet uitgeschakeld te worden tegen een ploeg van een klasse lager.

Al snel in de wedstrijd was er slecht nieuws te melden voor de ploeg van trainer Derek van der Plas. Na twee minuten kwam de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong door een fout achterin bij Valken ’68. Remco Overdevest tekende voor de snelle openingstreffer voor de formatie van interim-trainer Peter Klomp. De Valkenburgers rechtten daarna snel de rug en er waren wat speldenprikjes op het doel van RKAVV doelman Mike ten Kroode. De grootste kans was voor Dirk van Duijn, maar hij kwam te laat bij de bal om die nog in het doel te werken.

In de vijftiende minuut was het Saeb Kashayar die na een counter van de thuisploeg de 2-0 achter Valken doelman Joris van Harmelen kopte. Valken ’68 had het lastig tegen de vierde divisionist en dan met name in felheid en druk zetten op de bal waardoor de Valken nauwelijks aan voetballen toe kwamen. Via Sammy Zandbergen en Stijn Haasnoot werd er via de linkerkant gezocht naar een opening. Dit lukte helaas niet en zo bleven de Valkenburgers het lastig hebben tegen de Leidschendammers.

Toen trainer van der Plas zijn ploeg compacter liet voetballen, kwam er verbetering en bleven de gasten langer aan de bal en hadden zelfs het betere van het spel. Tot doelpunten kwam het echter niet en dus was de ruststand 2-0.

In de tweede helft probeerde de eersteklasser de stijgende lijn in balbezit en veldspel door te zetten. Matthijs de Mooij viel in voor Bas Roorda en RKAVV ging ongewijzigd verder. Valken had in de tweede helft meer balbezit en er kwamen kansen voor Jelle van den Oever, Dirk van Duijn en Samet Arikan. Ondanks deze kansen kwamen de bezoekers niet tot scoren, iets wat al langer speelt bij Valken ’68. Het scoren is de laatste tijd veelal een moeilijk facet.

In de 62ste minuut viel de aansluitingstreffer toch via Van den Oever, die na een goede voorzet van Pepijn van Duijvenvoorde de 2-1 achter doelman Ten Kroode schoot. Valken ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg weer een aantal kansen. Een inzet van Arikan vloog maar net over de kruising en ook Haasnoot had de gelijkmaker kunnen maken.

Doordat Valken aanvallender was gaan spelen, ontstond er uiteraard wel meer ruimte achter de Valkenburgse defensie. Die ruimte werd uiteindelijk benut door Xavier Akinribola, die met een fraai schot in de 87ste minuut zorgde voor de beslissing. Aan strijdlust geen gebrek bij de Valkenburgers, die tot de laatste minuut nog weer op jacht gingen naar een doelpunt. Helaas mocht dat niet meer baten en zo eindigde deze wedstrijd in een 3-1 overwinning voor RKAVV en daarmee gaan zij door in de beker en kon het carnavalsfeest beginnen.

De eerstkomende uitwedstrijd in competitieverband zal op 24 februari worden gespeeld. Dan is Die Haghe in het Haagse de tegenstander. Die ploeg klopte in een inhaalduel FC Skillz, dat van de troon werd verstoten in de ongekend spannende eerste klasse C.

Basisopstelling Valken ’68 : Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot, Roorda (De Mooij), Arikan, Zandbergen, Van den Oever, Wietsma (Cooper), D.van Duijn (H. van Duijn).