woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 had niet mogen verliezen bij de kampioen

Valken’68 had niet mogen verliezen bij de kampioen

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Forum Sport werd zaterdag kampioen in de eerste klasse C. Sportpark ’t Loo in Voorburg veranderde na de verovering van de titel in een feestpark. Er was niemand bij Valken’68 die er zijn hoed voor afnam. Daarvoor was de ontgoocheling over de nederlaag (2-1) te groot. De verliezende goal viel in de negende minuut van de blessuretijd en ontstond door een te korte terugspeelbal.

Derek van der Plas ontplofte bijna maar hervond razendsnel zijn zelfbeheersing. ,,Zuur’’, mompelde hij. Hij had willen schreeuwen van woede, van teleurstelling, maar zag in de doodstille kleedkamer dat zijn spelers er verslagen bij zaten. Die oliedomme goal, in de 99e minuut, hakte er flink in.

Valken’68 opende op de zonovergoten zaterdag stralend. Samet Arikan draaide in de eerste minuut knap weg van zijn tegenstander, kwam vrij voor de goal en had de openingstreffer op zijn schoen. Maar de topscorer raakte de bal totaal verkeerd. Een schot van Lars Wietsma spatte uiteen op de vuisten van de doelman van Form Sport. Een razend knappe volley van Arikan vloog rakelings naast. Forum Sport schrok en trainer Steffens paste razendsnel de bezetting van zijn middenveld aan om de stormloop af te remmen.

De thuisclub speelde zelf op het druk bevolkte ’t Loo op de nul en beperkte zich tot countervoetbal. De omschakeling resulteerde in enkele dreigende situaties voor het doel van Frank Kardjani, maar de Valkenburgse verdediging had er goed het oog in. Toch nam Forum Sport de leiding. Sven Koppenol, volgend seizoen in dienst van Rijnvogels, kopte een gemakkelijk gegeven vrije trap keihard in, 1-0.

Na de pauze was Valken, met Jelle van den Oever voor Stijn Haasnoot, de bovenliggende partij. Matthijs de Mooij had de 1-1 moeten maken maar produceerde een slap rollertje. Jesper Slootweg stond er nog beter voor maar slaagde er niet in een strafschop in een doelpunt om te zetten. Het was wachten op Dunke Lagerberg die in de 77e minuut raak kopte uit een hoekschop, 1-1.

Daarna was er één ploeg die jacht maakte op de overwinning: Valken’68. Er ontstonden legio hachelijke momenten in de zestien van Forum Sport, maar de bal viel nooit goed. De thuisclub handhaafde zich op het tandvlees en kreeg de onverdiende overwinning in de schoot geworpen. Een te korte terugspeelbal werd een prooi voor invaller Jesse de Graaf die de 2-1 intikte.

,,Eigenlijk’’, keek Van der Plas terug. ,,hadden wij moeten winnen. We hadden in ieder geval nooit mogen verliezen.’’  Desondanks ligt Valken nog steeds op koers voor de nacompetitie.  ,,Als we de laatste twee wedstrijden winnen (TAC thuis, Den Hoorn uit), doen we mee aan het toetje’’, weet Van de Plas. ,,Maar makkies in de eerste klasse bestaan er niet. Het wordt volle bak voor ons. Maar zo’n nacompetitie is natuurlijk een uitdaging. Daar gaan we voor.’’

Forum Sport – Valken’68 2-1. 39. Koppenol 1-0, 77. Lagerberg 1-1, 90+9. De Graaf 2-1.
Bijzonderheid: 68. Slootweg (Valken) mist strafschop.

Forum Sport: Van Pruijssen, Hebing, L’Ami, Lever, Qureshi, Van Otterloo (78. De Graaf), Marid, Gyamfi, Pjer (62. Marfouk/80. Lopes), Koppenol (78. Sauralt), Goodett (78. Vanderbos).
Valken’68: Kardjani, Van Duijvenvoorde, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot (46. Van den Oever), De Mooij, Wietsma (84. Cooper), Lagerberg, Arikan, Zandbergen (70. Varkevisser), Van Duijn.

Foto: Franca Dobbe (Haaglandenvoetbal.nl). DANK!

2 REACTIES

  • Hallo Franca,

   Met excuses. Doen we altijd, maar dit keer per abuis vergeten.
   Is hersteld.

   Vr gr, red. LAV

Reacties zijn gesloten.

Must Read