woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 11 mei

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 11 mei

-

LFC-VELO

Een zege boeken buiten de wedstrijd om is niet iedereen gegeven. Het lukte LFC maandag 6 mei toen de door de KNVB opgelegde straf, drie punten in mindering, werd geannuleerd. De Leidse club kwam zo op gelijke hoogte qua punten met Voorschoten’97 en staat nu zevende. Er zal een zucht van opluchting bij de club aan de Boshuizerkade gegaan zijn. LFC is nog steeds niet vrij van zorgen, want de dreiging van de nacompetitie hangt nog altijd als een zwaard van Damocles  boven het hoofd. Winst op VELO zou LFC ’s positie nog meer goed doen, maar dan zal de Leidse brigade toch geheel anders voor de dag moeten komen dan het zaterdag jongstleden deed. Laten we het kort houden: focus op voetballen, tegenslagen wegslikken en gaan voor de winst. Zo simpel kan trainer Roberto Escudero zijn mannen instrueren. Op eigen terrein moest VELO nog met 2-3 de meerdere erkennen in LFC.

Forum Sport-Valken’68

Trainer Derek van der Plas van Valken’68 voorspelde vorig weekend dat stress en stressbestendigheid wel eens een hoofdrol kunnen gaan spelen bij het duel tegen Forum Sport. Bij winst is de thuisclub kampioen en in dat soort cruciale ontmoetingen wil de spanning nog wel eens tot ondermaats presteren leiden. Forum Sport treft bovendien een tegenstander die niet voor niets tweede staat. De Valkenburgers presteren uitstekend en kunnen bij een zege in Voorburg in theorie zelfs nog kampioen worden. Realistischer is voor de tweede plek te gaan, die recht geeft om nacompetitie om promotie. Concurrent VELO heeft weliswaar evenveel punten als Valken’68, maar die ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. Noch Forum Sport, noch Valken’68 kan zich eigenlijk een nederlaag permitteren en dus wordt het nagelbijten op sportpark ’t Loo. In de heenwedstrijd werd overigens niet gescoord.

Voorschoten’97-Wippolder

Een te timide Voorschoten’97 moest vorige week de punten aan tegenstander Valken’68 laten tot droefenis van oefenmeester Jeffrey Frijters, die stelde dat zijn ploeg op cruciale momenten de kansen niet benutte. Het riante perspectief op een titel in de tweede periode vervaagde en dat deed pijn. Kanshebber zijn voor de tweede periode en nog niet veilig zijn? Dat kan in de eerste klasse C. Voorschoten’97 zal zaterdag effectiever moeten zijn om niet alleen de punten in eigen huis te houden, maar ook wat vrijer te kunnen ademhalen én om toch de blik naar boven vast te houden. De gasten, al wel met een periodetitel op zak, blijken een degelijke subtopper waar in de heenwedstrijd met 3-3 werd gelijk gespeeld.

Overige wedstrijden: TAC’90-Die Haghe, Honselersdijk-RKDEO, Den Hoorn-FC Skilz.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read