donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 13 april

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 13 april

-

FC Skillz- Voorschoten’97

Een duel tussen de nummers drie en zeven waarbij er een gaatje is in het nadeel van de ploeg van Jeffrey Frijters. De thuisploeg, uitkomend op sportpark Zonneveld, speelde in de laatste vier wedstrijden gelijk en zijn vijf duels achtereen ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 10 februari toen Die Haghe aan het langste eind trok. De FC behaalde thuis tot dusverre dertien punten en Voorschoten’97 kwam tot nu toe tot veertien punten op verplaatsing. In de strijd om de tweede periodetitel kwam Voorschoten’97 tot 13 punten en de komende tegenstander voetbalde tien punten bij elkaar. In het voorbije weekend leverden de geelgroenen niet het beste spel af. Thuis ging het fout tegen Den Hoorn: 0-1. Volgens de trainer een onnodige en dure nederlaag tegen een opponent die het vooral van de uitbraak moest hebben. Frijters erkende evenwel dat zijn ploeg te weinig bracht en gaf alsnog de complimenten aan de winnende partij.

TAC’90- LFC

Het enige duel dat zondag wordt afgewerkt. Een duel aan de onderkant van de ranglijst. De thuisploeg staat voorlaatste, maar heeft nog maar een achterstand op LFC van drie punten en dat heeft deels te maken met de drie punten die de Leidenaren in mindering kregen van de KNVB. In de wandelgangen werd vernomen dat de club wel een verweerschrift zal schrijven. Ofwel, wordt vervolgd. Blijft staan dat LFC toch wel plotseling in de problemen is gekomen. Bij een nederlaag kan zomaar de twaalfde plaats worden ingenomen en dat zou rechtstreekse degradatie betekenen. TAC’90 heeft namelijk al een beter doelsaldo en bij winst gaan de Hagenezen dus over LFC heen. Daartussen staat overigens nog het opgeklauterde Nootdorp. Tegen RKDEO werd er j.l. zaterdag niet gescoord door beide ploegen. Op zich geen slecht resultaat, maar de Boshuizerkade bewoners zijn overduidelijk toe aan een winstpartij. In Leiden eindigde het duel met TAC’90 in 1-1.

Overige wedstrijden: Die Haghe- Honselersdijk, RKDEO- Nootdorp, Den Hoorn- Forum Sport, Wippolder- VELO, Valken’68 vrij.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read