woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 18 mei

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 18 mei

-

In deze, zo mogen we best stellen, doldwaze klasse spelen elf van de dertien clubs nog ergens om. Na deze speeldag, nummer 25, is er vast nog net iets meer bekend. Vooralsnog is enkel duidelijk dat Forum Sport volgend seizoen uitkomt in de vierde divisie en Die Haghe in de tweede klasse.

Valken’68- TAC’90

Voor de Valkenburgers kan het nog steeds alle kanten op. Nacompetitie met latere instroom, beginnen aan het toetje via de lange weg of overal mis grijpen en na 25 mei klaar zijn. In de RTV Katwijk Voetbaltafel werd al geruime aandacht besteed aan alle scenario’s. Deze uitzending is hier onder nog eens terug te zien. Hoe dan ook; als de ploeg van Derek van der Plas en Erwin van der Nagel zaterdag wint dan is de kans al levensgroot dat de nacompetitie in elk geval bereikt is.

YouTube player

RKDEO- Voorschoten’97

Twee ploegen die elkaar dit seizoen nauwelijks iets ontlopen. De Nootdorpers stonden wel eens bovenaan in deze klasse en dat kan Voorschoten;’97 niet stellen. Toch heeft de formatie van Jeffrey Frijters ondertussen een punt meer in de wacht gesleept en het gaat er uiteindelijk om hoeveel punten er na alle gespeelde wedstrijden op de teller staan. V97 kan nog altijd de nacompetitie voor promotie bereiken, maar is toch vooral bezig om zich definitief naar veiligheid te voetballen. Die vlieger gaat ook op voor de gastheer van zaterdag. Op sportpark Adegeest kwam er met 2-2 geen winnaar. In de voorbije speelronde won Voorschoten’97 na een deels sterke tweede helft met 3-1 van Wippolder, waarbij Thom Wijnalda zijn waarde nog maar eens bewees met drie goals. RKDEO duwde Honselersdijk met 0-3 nog dieper de drek in.

LFC- FC Skillz

De Leidse ploeg had na de vorige speelronde zo goed als veilig kunnen zijn, maar het kwam niet voorbij aan VELO. Een 2-0 voorsprong werd verspeeld en dat maakt dat de ploeg van Roberto Escudero eigenlijk voor de zekerheid nog een winstpartij nodig heeft. Misschien is dat geen noodzaak, maar de Boshuizerkade bewoners willen het niet laten aankomen op de slotdag want dan liggen de kaarten in de handen van anderen en staat LFC stil. Tegen FC Skillz kan er revanche worden genomen van de nederlaag eerder (1-0). Ook de FC leidde een keer de dans in deze klasse, maar zakte ondertussen af naar plek zeven met evenveel punten als LFC. Enkel is dit de voorlaatste pot voor de ploeg van sportpark Zonneveld. LFC zal vast goed willen afsluiten en daarna wordt het vooral afwachten waar de club volgend seizoen zal gaan spelen en welk team er dan zal staan. Ook zal er een andere trainer voor de groep staan. Vooralsnog is er nog steeds weinig nieuws concreet en dus wacht een ieder geduldig af.

Overige wedstrijden: Die Haghe- Den Hoorn, Nootdorp- Honselersdijk, Wippolder- Forum Sport, VELO vrij.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read