dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasse‘Wereldgoals’ Levi Marengo baten LFC bij Voorschoten’97 niet (3-2)

‘Wereldgoals’ Levi Marengo baten LFC bij Voorschoten’97 niet (3-2)

-

Eerste klasse C (zaterdag) – Voorschoten’97 en LFC speelden afgelopen zaterdag op Adegeest wellicht niet hun niet beste wedstrijd van het seizoen, maar desondanks leverde het treffen tussen de regiogenoten een meer dan boeiend schouwspel op. De Leidenaren kwamen zeven minuten voor tijd, toen al met een man minder spelend, op gelijke hoogte met de thuisploeg en leken op weg naar een niet meer verwacht punt, maar vlak voor tijd was het Thom Wijnalda (wie anders?) die zijn ploeg alsnog de o zo belangrijke overwinning schonk (3-2).

Beide ploegen troffen elkaar drie weken geleden ook al op dezelfde plek, maar toen moest de wedstrijd, vanwege een ernstige blessure van Martijn Hogenboom, al na zes minuten spelen worden gestaakt. Hogenboom stond in het vervolg van het derbytreffen ‘gewoon’ weer op het Voorschotense kunstgras en liet in zijn duels met de sterke Mike Bekooij zien fysiek weer helemaal in orde te zijn.

Na ruim een kwartier spelen was de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. De doorgebroken Thom Wijnalda leek op weg naar de openingstreffer, maar de spits zag zijn doelpoging op de lat eindigen. Niet veel later waren het echter de gasten, die de man achter het scorebord aan het werk zette. Levi Marengo veroverde de bal op het middenveld, waarna de routinier van een metertje of vijfentwintig verwoestend uithaalde (0-1).

Het antwoord van de formatie van Jeffrey Frijters liet niet lang op zich wachten. Eerst was het Mo’Tougie’ Maatoug, die na goed voorbereidend werk van Miquel Boersma, de gelijkmaker binnenschoot en vlak voor rust was het Wijnalda, die voor de 2-1 zorgde. Na rust ging LFC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De rode kaart die Mo Zenzen twintig minuten voor tijd kreeg voorgeschoteld maakte die doelstelling voor de Boshuizerkade-bewoners bepaald niet eenvoudiger, maar een nieuwe bevlieging van Marengo bracht de ploegen op gelijke hoogte. Waar de eerste treffer van de Rotterdammer al het predicaat ‘ zeer fraai ’verdiende, daar kon dit doelpunt gerust de kwalificatie ‘uitzonderlijke schoonheid’ opgespeld krijgen. Na een individuele actie schoot de middenvelder van grote afstand op het Voorschotense doel, waarna bal met een fraaie krul in de bovenhoek plofte (2-2).

De beduusde thuisploeg leek op weg naar duur puntenverlies, maar Wijnalda bracht de lach op de Voorschotense gezichten terug (3-2). In het ontstane tumult na de 3-2 kreeg Mike Bekooij zijn tweede gele kaart, dus rood, waardoor de Leidenaren het duel met negen man eindigden.

Bij matchwinner Wijnalda was kort na afloop van de wedstrijd de opluchting van zijn gezicht te lezen. ,,Het was vandaag een derby, waar volgens mij van alles in zat. Heel veel strijd en natuurlijk twee wereldgoals van LFC. Nadat zij met tien man kwamen te staan, vond ik juist LFC beter gaan spelen en kregen we het lastig. Gelukkig valt het kwartje vlak voor tijd onze kant op en winnen we deze pot alsnog. Door deze overwinning zijn we voor nu even weg bij de onderste plekken en blijven we volop meedoen in de strijd om de tweede periodetitel”, zo eindigt de aanvaller.

Bij LFC-aanvoerder Omar Hamdi was de teleurstelling groot: ,,Vooral na rust speelden we in bepaalde fases prima en maakten we ook de terechte gelijkmaker. Het is jammer dat we het vlak voor tijd toch nog weggeven. De beslissingen van het scheidsrechter vielen vandaag ook niet bepaald in ons voordeel uit. Bij de 3-2 werd onze keeper gehinderd en die rode kaarten werden wel heel makkelijk gegeven. Heel zuur, want we hadden zeker een punt verdiend’’, aldus de verdediger tot besluit.

Voorschoten’97 – LFC  3-2 (2-1) 23. Marengo 0-1, 38. Mo ‘Tougie’ Maatoug 1-1, 43. Wijnalda 2-1, 83. Marengo 2-2, 87. Wijnalda 3-2.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Hoogenboom, Reinders, Maatoug, Wijnalda, Van der Krogt, Boersma, Zijl, Maatoug, Van der Wilden, El Khiraoui.

Basisopstelling LFC: Ashley, Da Veiga, Voorn, Hamdi, Zenzen, Marengo, T. Bekooij, M. Bekooij, Heemskerk, Vandi, Mouchih.

Foto’s: Jan van der Lubbe