dinsdag, april 30, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM ’21 maakt voor rust het verschil en doet goede zaken in...

EMM ’21 maakt voor rust het verschil en doet goede zaken in de strijd om lijfsbehoud

-

Tweede klasse C (zaterdag)- EMM’21 heeft de thuiswedstrijd tegen SVC ’08 uit Wassenaar met 4-0 gewonnen en maakt een mooie sprong op de ranglijst van plek twaalf naar plek negen. Al voor rust wisten de roodhemden het verschil te maken en afstand te nemen van de bezoekers. EMM ’21 gaf daarmee de enige passende reactie na de dramatische wedstrijd vorige week bij Nieuwkoop (3-1 verlies).

De uitslag doet anders vermoeden maar het ging niet vanzelf. We blikken met middenvelder/aanvaller Joey van der Geest van EMM ’21 terug op deze wedstrijd. ,,Het was een fysieke wedstrijd met veel overtredingen en gelukkig een scheidsrechter die dat goed aanvoelde en lekker liet voetballen. Dat spelletje ligt ons wel en persoonlijk vind ik dit de lekkerste wedstrijden om te spelen. In thuiswedstrijden met het publiek achter ons, is het heerlijk om hard de duels in te gaan en vol voor de winst te gaan.”

De eerste serieuze aanval van EMM ’21 na twintig minuten spelen was direct raak. Tot dat moment had de thuisploeg en de tegenstander nog geen echte uitgespeelde kansen gehad. Met een mooi afstandsschot was het David Vermeer die de nul van het scorebord schoot.

Vlak voor de theepauze deelde EMM ’21 de genadeklap uit aan de tegenstander. Eerst was het in de veertigste minuut een ongelukkig eigen doelpunt van SVC ’08. Na een actie van Roy Hoogenboom leek de voorzet te worden weggewerkt door de Wassenaarse verdediging, maar kwam de bal vol in het gezicht van een SVC ‘08 verdediger en belandde daarna in het doel. ,,Dat zag er nogal knullig uit, maar ook die tellen”, aldus Van der Geest (foto).

Drie minuten later maakte Joey van der Geest zijn eerste van de middag. Een lange bal van achteruit leek een makkelijke prooi voor doelman Joshua Roos, maar die had niet gerekend op de rappe Stijn Rietbroek. Laatstgenoemde was net iets eerder bij de bal en gaf een tikje breed op Van der Geest die de bal eenvoudig kon binnen schieten.

,,De trainer gaf in de rust aan dat we vooral ons eigen spel moesten blijven spelen en ons niet gek moesten laten maken. Geen stomme dingen doen en de wedstrijd zakelijk uitspelen en dat is ons aardig gelukt. We stonden goed de tweede helft en hebben geen kans meer weggegeven”,aldus Van der Geest.

Lang bleef het bij die 3-0 tot Van der Geest tien minuten voor tijd opnieuw het net vond. Na een mooie aanval waarin Zico Vermeer goed doorkwam, belandde de bal bij Vermeer die op zijn beurt weer Van der Geest wist te vinden. Bij de eerste paal kon Van der Geest eenvoudig afronden en maakte daarmee zijn tweede van de wedstrijd. EMM ’21 stond met 4-0 voor en kon de overwinning uiteindelijk relatief eenvoudig en zakelijk over de streep trekken.

Het team van trainer Jan de Koning speelt volgende week tegen de nummer laatst Olympia. En verder staan komende weken ook nog interessante wedstrijden op het programma tegen FC Oudewater en UVS, directe concurrenten voor een plek stevig in de middenmoot. Dat belooft een mooi en spannend slot te worden van de competitie en Van der Geest kijkt daar al naar uit maar is ook realistisch.

,,Volgende week Olympia thuis lijkt makkelijk op papier, maar ook dat soort wedstrijden zijn lastig. Dan moeten we er ook gewoon weer staan en bij winst maken we een mooie stap voorwaarts naar handhaving. Het liefste zou ik willen dat we nu al veilig waren, maar vorig jaar stonden we ook in deze positie en we weten dus wat ons te doen staat. Binnen de kleedkamer is dit in ieder geval geen thema en de sfeer in het team is uitstekend. Van daaruit peppen we elkaar op en werken we iedere week weer hard aan een mooi resultaat. Ik ga ervan uit dat het dit jaar ook gewoon weer goed gaat komen.”