zaterdag, juli 27, 2024
HomeEMM'21EMM'21 InterviewsEMM’21 verstoort feestje HVV met dik verdiend punt

EMM’21 verstoort feestje HVV met dik verdiend punt

-

Tweede klasse C (zaterdag) – ,,We hebben een prima wedstrijd in het Haagse gespeeld tegen HVV. We mogen trots zijn op en blij zijn met het 1-1 eindresultaat. Zeker als je weet dat als ze hadden gewonnen en RCL had verloren ze periodekampioen konden worden. Dat is nu mede door hoe wij hebben gespeeld een week uitgesteld voor ze. Voor ons zaak om nu maar weer eens drie punten te pakken, wie weet al komende week thuis tegen Kagia”, aldus de realistisch verhalende doelman van EMM’21, Jari van Veen.

Waar de thuiswedstrijd tegen HVV met 2-1 werd gewonnen gaf een blik op de ranglijst een ander beeld waar HVV derde stond met 29 uit 15 en EMM’21 elfde met 16 uit 15. Een plek waarmee je in de nacompetitie van deze tweede klasse C gaat belanden. Maar mogelijk zouden de Veners kunnen profiteren van enige zenuwen bij de kroonleeuwen, wetende dat ze bij winst mogelijk ook periodekampioen zouden kunnen worden?

Van Veen: ,,We begonnen prima aan de wedstrijd en het was HVV dat hoog druk zette en meer balbezit had. Ze hadden iets meer kansen dan wij, maar echt grote kansen vielen er aan beide kanten niet te noteren. Het was zelfs goed om te zien dat we ons er redelijk onderuit konden voetballen, ook door af en toe de lange bal te benutten.”

De aanwezige Haagse verslaggever had het over een ‘eerste helft waar weinig over te melden viel’ en ‘een voortkabbelende wedstrijd’ maar daar kwam na rust al rap verandering in. Een kleine tien minuten in de tweede helft kwam HVV namelijk op een 1-0 voorsprong. ,,Maar even later kregen wij een zeer terechte strafschop die feilloos werd ingeschoten door David Vermeer, 1-1. Er volgden nog wat kansjes aan beide kanten. Maar wat blijft het zonde dat het schot van grote afstand van Stijn Rietbroek over hun doelman heen, ver voor zijn doel staande, door hem net voor de doellijn uit zijn doel gedoken kon worden. Zou anders zeker kans maken op het ‘Doelpunt van de week’. Zo bleef het uiteindelijk 1-1 met zeker een groot compliment aan onze verdediging voor mij. Ze deden het geweldig. Een puntje dus waar we zeker blij mee konden zijn”, aldus de EMM’21-doelman.

Dat HVV alles op alles had gezet om de drie punten binnen te halen, bleek wel uit het feit dat ze het laatste kwartier vijf verse krachten binnen de historische krijtlijnen van sportpark de Diepput brachten. HVV klom met dit gelijke spel naar plek twee met 30 uit 16 (35-19) waar EMM’21 ook een plekje steeg, naar tien, met 17 uit 16 (23-27). Van Veen: ,,We hebben nu eenmaal te maken met een ziekenboeg en daardoor wisselingen in de opstelling, het is niet anders. Maar we hebben wel een ploeg die echt van iedereen kan winnen.” Dat kunnen ze komende zaterdag tuis tegen Kagia bewijzen waar eerder uit met 2-1 werd verloren. En zij putten zeker hoop uit hun 1-0 zege op SV Nieuwkoop deze zaterdagmiddag.

HVV – EMM’21 1-1 (0-0). 53. Gorlee 1-0, 60. Vermeer 1-1 (strafschop).

Foto’s: Bert Tielemans & Patrick Gorlee (zie meer foto’s op Haaglandenvoetbal.nl)