donderdag, mei 30, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Rubriek 'Pleisters, sponzen en waterzakken' terug van weggeweest: Sven van der Meer...

Rubriek ‘Pleisters, sponzen en waterzakken’ terug van weggeweest: Sven van der Meer (EMM’21)

-

In onze weer geopende rubriek ‘pleisters, sponzen en waterzakken’ belichten wij als redactie van leidenamateurvoetbal.nl spelers die een zware blessure hebben opgelopen tijdens een training of in een wedstrijd. Deze spelers verdienen het naar onze bescheiden mening om in het zonnetje gezet te worden. Zo ook EMM’21 aanvoerder Sven van der Meer, die eind vorig jaar een zware knieblessure opliep tijdens de training.

PLEISTERS, SPONZEN EN WATERZAKKEN

De verdediger vertelt over het oplopen van de blessure, de operatie en de verwachte duur van het herstel: ,,Het is al weer een tijd geleden inmiddels dat ik geblesseerd ben geraakt. Het gebeurde eind november 2023 tijdens een partijtje. Op hoofdhoogte kwam er een bal op mij en mijn tegenstander af en op dat moment twijfelde ik al of ik het duel moest aangaan. Om op een training de koppen tegen elkaar aan te klappen is natuurlijk ook niet wat je wilt. Vanaf dat moment herinner ik me eigenlijk alleen nog maar dat het leek alsof ik mijn been over strekte. Ik lag op de grond en de pijn volgde al snel. Het was eigenlijk best wel vaag allemaal. Onze trainer Jan de Koning is van beroep fysiotherapeut en hij had al snel het vermoeden dat het mijn kruisband was. De dag erna ben ik naar de huisarts gegaan. Na wat testen dacht hij dat er niets aan de hand was, maar op aandringen van mijzelf kreeg ik een doorverwijzing naar een orthopeed. Na een MRI scan bleek inderdaad mijn voorste kruisband afgescheurd te zijn met daarbij een scheur in mijn meniscus.”

De pechvogel over de periode na de diagnose en het wachten op een operatie: ,,De wachtlijst bij het ziekenhuis was immens lang. Toen heb ik besloten om het via een kliniek te laten lopen. Aanvankelijk zou het daar sneller gaan, in de praktijk zou blijken dat het ook daar een behoorlijk lange tijd heeft geduurd. In de tussentijd heb ik als voorbereiding op de operatie krachttraining gedaan. Vorige week dinsdag ben ik dan eindelijk geopereerd en nu kan ik aan mijn herstel gaan werken. Dat zal ongeveer een jaar in beslag gaan nemen, dus volgend seizoen zal ik helaas nog niet aan voetballen toekomen.”

De captain is wel bij de wedstrijden van zijn team aanwezig voor de broodnodige support: ,,Voorafgaand aan de wedstrijd ben ik zenuwachtiger dan dat ik zelf op het veld sta. Op wedstrijddagen ben ik de hele dag op de club, ben bij de wedstrijdbespreking, de wedstrijd zelf en de nabespreking. Het is gewoon fijn om nauw verbonden te blijven met het team. Het is een schommelend seizoen en we staan nu op een plek waar we onszelf niet terug willen vinden. Nacompetitie spelen voor lijfsbehoud is echt niet wat we willen, dus de laatste vier wedstrijden van het seizoen gaan de boys vol gas om dat te voorkomen. Ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken.”

De rasechte en optimistische EMM’er tot besluit: ,,Ik ga vanaf nu hard aan mijn herstel werken, vol goede moed en ik zie vanzelf wel hoe snel het gaat. Uiteindelijk gaat het erom dat ik goed herstel, daar heb ik overigens alle vertrouwen in. Misschien, heel misschien kan ik aan het einde van het komende seizoen nog wat minuten maken. Voor het gemak ga ik er niet vanuit, maar je weet maar nooit hoe zo’n proces verloopt.”

Namens de gehele redactie wensen wij Sven alle sterkte en kracht toe die nodig zijn tijdens zijn herstel en tevens zullen wij hem een aardigheidje toesturen.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read