zaterdag, juli 27, 2024
HomeForeholteInterviews ForeholteForeholte in slotfase ruim langs FC Oudewater

Foreholte in slotfase ruim langs FC Oudewater

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na een matige serie, zes punten uit de laatste vijf wedstrijden, viel er zaterdagmiddag weer wat te vieren op sportpark Elsgeest voor Foreholte. Trainer Mohammed Bougrine  en zijn equipe waren in hun nopjes met de 4-1 zege op FC Oudewater, de nummer twaalf van de ranglijst. Anders dan de fors uitgevallen zege wellicht doet vermoeden, werd met twee treffers in de slotfase de wedstrijd pas beslist. De zege betekende de tweede driepunter voor trainer Bougrine sinds zijn tussentijdse komst.

De thuisploeg startte ongeconcentreerd en ontsnapte na amper drie minuten aan de 0-1. Bart Griffioen faalde echter, na rommelig uitverdedigen, om van dichtbij doelman Piet Meeuwissen te passeren. In de levendige eerste dertig minuten kregen namens de gastheren achtereenvolgens Stuart Winkelmolen en Boyd Slobbe de kans om met het hoofd te scoren. Laatstgenoemde kopte het leder tegen het aluminium.

De thuisploeg nam het initiatief uitmondend in een streep van Jimmy Voorn, die rakelings over de lat scheerde. Vrijwel gelijktijdig werd een grote kans van de bezoekers, na een uitstekende aanval, niet benut. Tien minuten voor rust werd FC Oudewater speler Walter van de Neut met rood bestraft door de resoluut leidende arbiter Erik de Winter, na een overtreding op de sterk spelende Gregor Zalewski. Dezelfde speler haalde zijn gram door de 1-0 binnen te schieten op slag van rust.

Lang kon de jeugdige ploeg van Bougrine niet genieten van de voorsprong. Amper tien minuten na rust was de stand weer gelijk. Een fout achterin werd door Sven Rietveld afgestraft: 1-1. Oudewater doelman Kaj van der Heuvel voorkwam met een knappe redding een kopdoelpunt van Stan Spies. Het was uitstel voor de ploeg van Alex Redel. Joost Jansze profiteerde van slecht uitverdedigen met de 2-1 als tussenstand. Foreholte controleerde de wedstrijd, maar trof een tegenstander die zich nog niet gewonnen gaf. Met gevaarlijke tegenstoten was het billenknijpen voor het thuisfront. Peer Ligtvoet en Ties Veenhof maakten in de laatste minuut en extra tijd aan alle onzekerheid een eind.

Zalewski, van postuur niet indrukwekkend, binnen de lijnen de grote man, snakte met de ploeg naar een overwinning: ,,We hebben te vaak gelijk gespeeld door een voorsprong in de slotfase weg te geven. Het ging de laatste tijd wat stroef met de ploeg. Bougrine moest ook wennen aan de spelers en de ploeg aan de trainer. Het was wel lekker om met voorsprong de rust in te gaan. We waren ook de betere ploeg vandaag en met vertrouwen kijken we uit naar de volgende wedstrijden.”

Volgende week treft Foreholte directe concurrent Alphia dat net als Foreholte 25 punten heeft uit zestien wedstrijden. Een ontmoeting van belang dus en LAV is er weer bij.

Foreholte- FC Oudewater 4-1 ( 1-0). 44. Zalewski 1-0, 52. Rietveld 1-1, 57. Jansze 2-1, 88. P. Ligtvoet, 90.+2 Veenhof 4-1.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Ligtvoet, Voorn, Roffelsen, Veenhof, Berg, Winkelmolen, Noordermeer, Slobbe, Jansze, Zalewski.