Foreholte na rust weggezet door HVV

Tweede klasse C (zaterdag)- Het seizoen van Foreholte lijkt een beetje als een nachtkaars uit te gaan. Toch is ieder punt noodzakelijk, een vrije val is immers zo gemaakt. Al met al lijkt de ploeg van trainer Mo Bougrine zich veilig te kunnen gaan spelen. Dit evenwel niet op basis van de tweede helft op bezoek bij HVV. Voor de rust was er nog geen verschil gemaakt, maar na de onderbreking liep de Haagse ploeg kinderlijk eenvoudig weg bij de Voorhouters. Het werd 4-0 voor de thuis spelende ploeg.

Foreholte aanvaller Thijs van Gils over het verloop van de wedstrijd: ,,Het verschil is overduidelijk in de tweede helft gemaakt door HVV. In de eerste helft ging het duel nog wel redelijk gelijk op. De tegenstander was wat meer in balbezit, maar de betere mogelijkheden waren wel voor ons. Scherpte in de afronding ontbrak en dus gingen we met een 0-0 gelijke stand de rust in. Op zich niets mis mee tegen de nummer twee. Het gaf ons in ieder geval moed voor de tweede helft.”

De Voorhouter vervolgt: ,,Na de theepauze ging het heel hard. Na amper tien minuten spelen kwamen we achter door een verdedigingsfout. Een paar minuten later verdubbelden zij de score en toen knakte het bij ons. We hadden eigenlijk niets meer in te brengen en halverwege het tweede bedrijf kregen we er in korte tijd nog twee om onze oren. Zelf waren we niet bij machte om iets terug te doen en kan ik wel stellen dat we uiteindelijk overlopen zijn. Het was gewoon niet goed van onze kant en dan loop je tegen deze tegenstander simpelweg tegen een dikke nederlaag aan. Al met al is de 4-0 een terechte uitslag.”

Van Gils is duidelijk over de laatste vier wedstrijden van dit seizoen: ,,Ogenschijnlijk lijken we veilig maar als team doen we er alles aan om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Zeker de thuiswedstrijden moeten we winnen, dat zijn we simpelweg verschuldigd aan ons trouwe publiek.” Dat mogen de manschappen van coach Bougrine dan over twee weken laten zien als Kagia op bezoek komt als eerste tegenstander uit het rijtje van vier. In de laatste vier duels die gespeeld zijn, scoorde Foreholte slechts eenmaal. Dit keer kwam de ploeg vooral na de pauze in elke linie tekort.

Scoreverloop: Burghouwt 1-0, Coward 2-0 en 3-0, Dekker 4-0.