zaterdag, juli 27, 2024
HomeForeholteInterviews ForeholteForeholte in extremis naast laagvlieger Olympia

Foreholte in extremis naast laagvlieger Olympia

-

Tweede klasse C (zaterdag) -Na de winteronderbreking loopt het nog niet helemaal lekker bij Foreholte. Uit de laatste drie wedstrijden werden er “slechts” vier punten vergaard en dat is niet genoeg om aan te haken bij de bovenste ploegen. Afgelopen zaterdag nam de ploeg van trainer Mo Bougrine het op tegen laagvlieger Olympia uit Gouda. Een mooie gelegenheid om orde op zaken te stellen zal men gedacht hebben in het Voorhoutse kamp. Zover kwam het zeker niet. Het werd 2-2, waarbij aangetekend dient te worden dat Foreholte pas diep in de blessuretijd de gelijkmaker aantekende.

Foreholte keeper Piet Meeuwissen over het teleurstellende puntenverlies: ,,We hadden een totale off-day en hebben eigenlijk geen moment echt goed in de wedstrijd gezeten. De eerste twintig ging het nog redelijk gezien het lichte veldoverwicht dat we hadden. Uit een penalty, die binnengeschoten werd door onze aanvoerder Lars Berg, kwamen we op voorsprong. Ons spel bleef hierna matig maar toch kregen we de kans om de score te verdubbelen. Helaas gebeurde dat niet en in de tegenstoot kregen wij hem om onze oren. Een aanvaller van Olympia speelde twee man uit en stiftte de bal over mij heen. Het was een mooi doelpunt moet ik zeggen. Tot aan de rust gebeurde er eigenlijk niet veel op het veld, dus bleef het 1-1.”

De sluitpost over het tweede bedrijf: ,,In de rust werd er afgesproken dat we de bal sneller moesten laten rondgaan, want dat is het spelletje dat wij graag spelen. Niets van dat kwam uit in de tweede helft. Als team zakten we door de ondergrens, eigenlijk niets lukte en we kwamen tot niet één fatsoenlijke aanval. Hierdoor speelden we hen in de kaart en zij kwamen uit een afstandsschot op voorsprong. Een pegel van een meter of vijfentwintig, ik denk niet dat die gozer er ooit nog eens zo één maakt. Hierna bleven we te geforceerd spelen en het lukte simpelweg niet om er doorheen te komen. Het leek erop dat we puntloos richting Voorhout zouden keren, maar dat liep gelukkig voor ons anders. Heel diep in de blessuretijd kregen we nog een vrije trap, iedereen waaronder ikzelf ging mee naar voren. Het veroorzaakte onrust in de defensie van onze opponent en de vrije trap van Stan Spies viel binnen. Uiteindelijk werd het dus 2-2 en we mogen blij zijn met een punt. Daar is dan ook alles mee gezegd.”

De Voorhouter tot besluit: ,,Tegen dit soort ploegen moet er gewoon gewonnen worden. Vandaag haalde bij ons niemand een voldoende en dat is doodzonde. Volgende week spelen we thuis tegen FC Oudewater en dat is een ploeg die normaal gesproken te kloppen moet zijn. Dan is het wel noodzakelijk dat we moeten leren van de fouten uit deze wedstrijd.”

Voorlopig zullen de manschappen van trainer Bougrine dus even pas op de plaats moet maken. Volgende week zal er echt gewonnen moeten worden tegen het laag geklasseerde FC Oudewater om nog enige rol van betekenis, en daar ligt wel een uitdrukkelijke wens van de roodwitten, te spelen in de huidige competitie.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Van de Velde, Slobbe, Hogenhuis, Voorn, Berg, Noordermeer, Jansze, Winkelmolen, Zalewski, Van Gils.