dinsdag, april 30, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia in extra tijd langs zwaar kwakkelend UVS

Kagia in extra tijd langs zwaar kwakkelend UVS

-

Tweede Klasse (zaterdag)- In de thuiswedstrijd tegen UVS verloor de ploeg van Kagia trainer Koen van der Vlugt de punten in de eindfase van de wedstrijd. Zaterdagmiddag dreigde op de zonovergoten Kikkerpolder hetzelfde scenario. De Lisserbroekers verspeelden tot tweemaal toe een voorsprong, hetgeen wel vaker is voorgekomen in de lopende competitie. Sterkhouder Rens Lamboo had deze middag echter andere plannen. Met een wereldgoal in de extra tijd werd alsnog de verdiende zege (2-3) binnengehaald.

Het scorebord gaf nauwelijks een minuut aan of de 0-1 verscheen al op het apparaat met de cijfers. De ver naar voren spelende Leidenaren werden in de omschakeling door de rappe Tijs van der Schinkel op achterstand gezet. UVS  mocht vervolgens niet mopperen dat niet veel later Nick Diels zijn solo vanaf de zijlijn niet verzilverde. De thuisclub die veel op de helft van de oranjehemden speelde, kreeg zeker ook mogelijkheden maar resultaat bleef vooralsnog uit.

De gelijkmaker kwam er, na een halfuur spelen, toch. Abdelkarim Maatoug  profiteerde van een defensieve blunder en pakte het cadeautje ter plekke uit: 1-1. Kort daarna straften de Leidenaren slecht verdedigen niet af. Vlak voor rust zag de sterk spelende Van der Schinkel zijn schot knap verwerkt worden door  doelman Luca van Belen. Op slag van rust behoedde Rick Verdegaal zijn ploeg voor een achterstand.

Al in de tweede minuut na rust werd de voorsprong voor de bezoekers alsnog afgekeurd (buitenspel). De 1-2 van Kagia was na een goed uur spelen echter wel een feit. Michael de Bruijn schoot de assist van Lamboo, na een prachtige aanval, strak binnen: 1-2. Daarna vergaten de mannen van trainer Van der Vlugt de marge te vergroten. De thuisclub voerde de druk vervolgens op en werd beloond met de gelijkmaker van Maatoug 2-2.

De doelpaal  voorkwam vlak voor tijd alsnog een nederlaag voor Kagia. Op het moment dat iedereen zich verzoend leek te hebben met een gelijkspel schoot Lamboo (foto) in de extra tijd zijn volley als een komeet achter de kansloze UVS doelman: 2-3. De Lisserbroekers  hielden zo de hoop na de winst op een plaats voor nacompetitie , terwijl de Leidenaren zich zorgen moeten maken om daar weg van te blijven na een vierde verliespartij op rij.

Lamboo, de man van de assist en de fraaie treffer. ,,Het kwartje viel nu gelukkig naar onze kant uit. We hebben vandaag net als vorige week goed gevoetbald. Alleen in de slotfase had de ploeg het moeilijk. Deze wedstrijd zat het ons mee. Ondanks ons moeilijke resterende programma blijven we strijden. We gooien zeker niet de handdoek in de ring De hoop is er nog om er alles uit te halen.”

Scoreverloop: 2. Van der Schinkel 0-1, 31. Maatoug 1-1, 64. De Bruijn 1-2, 84. Maatoug 2-2, 90.+2 Lamboo 2-3.

Basisopstelling Kagia:  Lensen, Van Duijn, Verdegaal, Modderman, Diels, De Bruijn, Hoeke, De Graaf, Lamboo, Immerzeel, Van der Schinkel.