vrijdag, april 19, 2024
HomeFotoreportageKagia verliest weer, van opgeven echter geen sprake (plus fotoreportage)

Kagia verliest weer, van opgeven echter geen sprake (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Bij Kagia wordt er rekening gehouden met degradatie en mocht dat zover komen dan slaan de vlammen niet uit het gebouw van de dorpsclub. Met zes punten uit dertien wedstrijden wordt de opgave loodzwaar en wellicht ondoenlijk. Koen van der Vlugt toonde zich na de verliespartij tegen VUC (2-5) nog zeker strijdvaardig.

,,We hebben verloren van een ploeg die eigenlijk kampioen moet worden gezien het materiaal daar. Kagia heeft er echter wel een wedstrijd van gemaakt en het was niet zo dat we in de hele pot volstrekt kansloos waren. Beide ploegen kregen zo hun kansen. De overwinning kwam hen toe, maar het had ook 5-8 kunnen worden. Dan heb je ook nul punten, maar het gaat erom dat we niet van het veld zijn geblazen. Dat was vorige week ook allerminst zo tegen HVV. Ook een hoogvlieger waar we mee konden wedijveren. We proberen onszelf nog steeds op de kaart te zetten. Enkel tegen RCL uit is dat niet gelukt, maar voor het overige laten we ons niet zomaar de bietenbrug opsturen.”

De Haagse opponent kwam rap op voorsprong, maar Van der Vlugt zag zijn ploeg de rug rechten. Mischa Schoone maakte gelijk en daarna kwamen er kansen op meer. De titelkandidaat liep evenwel weg naar 1-3 voordat Rens Lamboo zijn tweede strafschop benutte. De eerste ging er niet in, maar een handsbal volgde en dus kreeg de technicus een nieuwe kans en zo was er halverwege met 2-3 nog niets beslist.

Na de rust kreeg Kagia het lastiger, maar nog steeds kansen op een resultaat. Uiteindelijk gaf de klasse van de opponent de doorslag en moesten de oranjehemden de handdoek in de ring gooien. Al met al een leuke pot, maar de negende nederlaag kon niet worden voorkomen. ,,De cijfers liegen niet en de concurrentie loopt verder weg. Het is van groot belang om de sfeer goed te houden en om niet in een negatieve spiraal terecht te komen. Dat zit ook niet in de aard van deze groep en club dus we gaan voor elke kans. Het enige dat we kunnen doen is nog dertien keer heel hard werken en dan gaan we zien of er overwinningen komen. Dat zou vertrouwen geven. Volgende week spelen we tegen SVC’08. Dat duel werd eerder bij een 1-0 stand gestaakt vanwege een spekglad veld, waar ook het tegendoelpunt uit voortkwam. De club heeft nog geprobeerd om bij de KNVB het voor elkaar te krijgen om bij 0-0 te beginnen omdat het eigenlijk gekkenwerk was om te starten destijds. Inhoudelijk is daar geen antwoord op gekomen. Enkel bleef staan dat we 79 minuten gaan ballen bij een 1-0 stand. Ook daar gaan we er weer alles aan doen. Opgeven is geen optie, maar we verliezen de realiteit zeker niet uit het oog.”

Basisopstelling Kagia: Lensen, Van Duijn, Koot, Verdegaal, Diels, De Bruijn, Hoek, De Graaf, Lamboo, Schoone, Bloem.

Foto’s: Jan van der Lubbe (eerste helft)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read