HomeFotoreportage‘Ouderwets’ Kagia strijdt weer voor elke meter en wint ruim (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse C (zaterdag) –  Kagia-doelman Jochem Lensen was er heel duidelijk over na afloop van de 6-2 overwinning op Olympia: ,,In deze degradatiekraker, aan een gelijkspel hadden beide teams niks, heeft iedereen negentig minuten volle bak gegeven. De instelling was echt klasse, de hele wedstrijd! Het is een best goed voetballende ploeg dat Olympia en uit was het ook gewoon maar 2-2 geworden. We kregen het twintig minuten na rust moeilijk, maar toen de 3-1 viel gingen de koppies bij hen hangen. We hebben nu nog acht wedstrijden te gaan en komende zaterdag uit bij FC Oudewater moeten we weer winnen om minstens kans te maken op de nacompetitie, maar het geloof is er weer. We hebben er echt alle vertrouwen in!”

Na de zeperd vorige week uit bij EMM’21, een 2-0 verlies na een uitermate zwakke wedstrijd, stond Kagia dertiende met 12 uit 17. Het verlies thuis van Olympia (G) tegen HVV met 1-3 drukte de Goudse club uit 1886 nog verder op de veertiende en laatste plek met 11 uit 17. Wetende dat de huidige drie nacompetitiekandidaten tussen de 17 en 20 punten hadden, telde deze middag in Lisserbroek alleen de zege voor beide ploegen.

Lensen: ,,Het was even inkomen in het begin en voetballend deden we het uiteindelijk best redelijk. Heerlijk om te zien dat Rowan Hoeke uit een vrije trap de 1-0 kon binnentikken. Dat zij uit een, in mijn ogen, dubieuze strafschop de gelijkmaker noteerden na een overtreding van onze Rick Verdegaal was tegen de veldverhouding in. Maar het was weer Hoeke die uit een voorzet van Rens Lamboo de 2-1 scoorde.” Leuk detail is dat Hoeke bij het 2-2 gelijkspel uit in Gouda ook de twee doelpunten voor zijn rekening had genomen. En gelukkig voorkwam de paal naast Kagia-doelman Lensen kort voor rust de 2-2.

In de rust was de strekking van het verhaal in de Kagia-kleedkamer om op dezelfde wijze als voor rust door te gaan. ,,Zij moesten wel komen en met een 2-1 voorsprong was er ons alles aan gelegen om snel de 3-1 te maken. Want dan weet je gewoon dat er iets kan knakken bij de tegenstander. Maar het werden uiteindelijk twintig best zware minuten waarin we moeite met ze hadden. Door een eigen doelpunt van hun verdediging, na een fraaie vrije trap van Michaël de Bruijn, kwamen we eindelijk op 3-1. De wedstrijd was helemaal gespeeld met de verdere snelle doelpunten van Lamboo uit een strafschop nadat Micha Schoone was neergelegd, van Stefan Immerzeel met een fraaie kopbal en na weer een rake strafschop van Lamboo, 6-1. We gingen het onwillekeurig toch wat rustiger aan doen waardoor zij nog de 6-2 scoorden wat uiteindelijk ook de eindstand werd”, aldus de bevlogen verhalende Kagia-doelman.

De oranjewitten bleven op plek dertien maar nu met 15 uit 18 (25-40) en Olympia (G) kwam nog steviger op de veertiende en laatste plek met 11 uit 18 (22-51). Zij spelen zaterdag thuis tegen koploper VUC en de Lisserbroekers gaan naar FC Oudewater dat op deze speeldag onverwacht met 1-2 won bij HVV, periodekampioen en nu nummer drie in deze tweede klasse C. Lensen: ,,Thuis werd het 0-0 tegen FC Oudewater en ook nu weer is het alleen de winst die telt willen we ons veilig spelen. Maar met de inzet en strijd van vanmiddag moet dat toch echt gaan lukken!”

Kagia – Olympia (G) 6-2 (2-1). Hoeke 1-0, Olympia (G) strafschop 1-1, Hoeke 2-1, Olympia (G) e.d. 3-1, Lamboo (strafschop) 4-1, Immerzeel, 5-1, Lamboo (strafschop) 6-1, Olympia (G) 6-2.

Foto’s eerste helft: Jan van der Lubbe.