maandag, april 15, 2024
HomeKagiaInterview KagiaRealiteitszin viert hoogtij bij Kagia

Realiteitszin viert hoogtij bij Kagia

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Met twaalf overwinningen op rij kan Kagia nog altijd op 42 punten uitkomen en zich ruimschoots veilig spelen. De kans dat dit scenario eruit rolt, is evenwel vrijwel gelijk aan nul. Dat de Lisserbroekers meer dan de huidige zes punten zullen gaan halen, lijkt wel een zekerheidje. Ook tegen SVC’08 sneeuwde de ploeg van Koen van der Vlugt niet onder, maar een nieuwe nederlaag kon niet worden voorkomen: 2-0.

,,Toen we in mei van het vorige jaar uit wonnen bij DoCoS en ons veilig speelden, waren we daar heel blij mee en tegelijkertijd wisten we ook dat een nieuw seizoen in de tweede klasse nog lastiger zou gaan worden. Je moet kijken naar het eigen materiaal en naar alle concurrenten. Veel clubs konden zich versterken, maar voor een club als Kagia is dat lastiger. Er kwamen in de jaren hiervoor wel eens spelers over van FC Lisse, die daar het hoogste niveau niet haalden. Dat is echter veel moeilijker geworden want veel spelers kiezen er uiteindelijk voor om op Ter Specke in een vriendteam te gaan spelen. Kagia is druk doende om de JO18 meer body te geven, maar ook dat heeft tijd nodig. Dat neemt niet weg dat Kagia een prima selectie heeft staan en we worden niet wekelijks weggevaagd. Was dat misschien maar zo het geval geweest. Nu zijn we dikwijls niet minder dan de tegenstander, maar blijven resultaten uit. We blijven er echter alles aan doen en zien wel waar we uitkomen. Paniek is er nooit en komt er ook niet”, aldus de realistische Ruben Beukers (spelerszaken).

In een inhaalweekend moest het gehavende Kagia andermaal afreizen naar Wassenaar. Daar was het duel tegen SVC’08 eerder stil gelegd na elf minuten omdat het veld meer op een ijsbaan leek. Wel was er al gescoord door de thuisploeg en dus moesten Van der Vlugt en de zijnen weer vol aan de bak. Het spel werd vervolgd met een hoekschop en binnen een paar tellen lag de 2-0 bijna achter Aron Wijsman. Met een katachtige redding voorkwam de doelman, Jochem Lensen stond elders op de latten, dat de hekkensluiter meteen een groter probleem kreeg.

Toch dicteerde SVC’08 in de openingsfase van de wedstrijd en Wijsman moest nog een paar keer handelend optreden om meer averij te voorkomen. Gaandeweg kregen de bezoekers wat meer grip en de thuisploeg kon meer van het doel afgehouden worden. Kagia deelde wat speldenprikken uit, maar daar bleef het wel bij.

In de eerste fase na rust gingen de oranjehemden nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een passje van Gis de Graaf op Tijs van der Schinkel was net te hard om de aanvaller in kansrijke positie te brengen. Daarna kabbelde het duel voort en was er nauwelijks sprake van enige opwinding, maar meer van onsamenhangend spel over en weer.

Ongeveer twintig minuten voor tijd viel het Kagiaanse doek. Thomas Hughes plantte een vrije trap op het hoofd van centrale verdediger Patrick Bos, die Wijsman dit keer kansloos liet. Ondanks de tussenstand gaf Kagia niet op en dat leverde uiteindelijk nog twee serieuze kansen op. Van der Schinkel knalde op de vuisten van doelman Wesley van der Wel en De Graaf kopte snoeihard in, maar vond eveneens de goalie op zijn pad.

Zo bleef het bij 2-0 en wordt de klus van Kagia om straks voor het zesde achtervolgende seizoen in de tweede klasse uit te kunnen komen per week groter. De handdoek is nog niet geworpen, ook niet bij trainer van der Vlugt die met zijn geliefde ‘even’ op en neer reed vanuit België (weekendje weg) om zijn verantwoordelijkheid te pakken.

,,Het had na twee seconden al 2-0 kunnen zijn en in de fase daarna hadden we het ook moeilijk. Vervolgens werd het een meer gelijkwaardige strijd. Kort na rust dacht ik aan de gelijkmaker, maar we kwamen in die fase niet tot grote kansen, dat kwam pas later. De 2-0 kwam voort uit een vrije trap, die wat mij betreft vijftien meter naar achteren had moeten worden genomen. Maar goed; het zit dit seizoen ook niet zo mee. We speelden niet groots, maar we hebben er wel een wedstrijd van gemaakt en voor gestreden. Het is mijn taak om het elftal zo elke week te prepareren. Zo lang er kansen liggen, moet je ze grijpen. Echter is er niemand bij de club die de ogen sluit voor de realiteit.”

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Van Duijn, Koot, Modderman, Diels, Verdegaal, Hoeke, De Graaf, Immerzeel, Schoone, Van der Schinkel.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read