zondag, april 28, 2024
HomeKagiaInterview KagiaZure en dure nederlaag Kagia

Zure en dure nederlaag Kagia

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De wedstrijd die in een 0-0 gelijkspel leek te eindigen werd in de slotfase volledig op zijn kop gezet. Na afloop werd vooral gesproken over de beslissing van de leidsman, die in de slotfase Jelle Modderman bestrafte met een rode kaart (tweede geel). Daarna scoorde HVV via Alex Burghouwt. De leidsman verklaarde na afloop dat er sprake was van een onbesuisd in komen van een speler met reeds geel op zak. Dat in de extra tijd de 0-2 door de bezoekers (weer Burghouwt die vorige week al drie keer scoorde tegen VUC, red.) werd binnen gefrommeld was voor de statistieken.

De Koninklijke Haagse ploeg was niet de betere, maar de meest gelukkige in de ontmoeting met de Lisserbroekers. Vooral in de eerste helft konden de kroonleeuwen het grote verschil op de ranglijst geen moment waarmaken. De bezoekers mochten zelfs niet mopperen dat nauwelijks tien minuten onderweg de 2-0 niet op het scorebord was verschenen. Micha Schoone  verscheen tot tweemaal toe, na de lange pass van achteruit, voor de Haagse doelman, die beide kansen op een treffer van Schoone voorkwam.

De bezoekers creëerden in de eerste helft slechts een kans op een treffer, middels een van de spaarzame vlot lopende aanvallen van de geelzwarten. De wedstrijd was zeker niet hoogstaand, maar bleef boeien door de tomeloze inzet van beide ploegen. Ook na rust was het eerste wapenfeit voor de gastheren. Tijs van der Schinkel zag zijn uithaal gekraakt worden. Kort daarop mochten de oranjehemden niet klagen dat een kopbal van Ole de Mooij geen doel trof.

De bezoekers  kwamen beter in de wedstrijd met een grote kans voor Phil Altimari die rakelings naast schoot. Niet veel later had wederom Schoone zijn ploeg op voorsprong moeten schieten, maar hij verzilverde de kans niet. De verre van  imponerende Hagenaars bezorgden de ploeg van trainer Koen van der Vlugt in de slotfase lastige momenten met de onverdiende en gelukkige 0-2 zege als resultaat.

Schoone, die zeker kon terug kijken op een goede, maar ongelukkige wedstrijd, baalde als een stekker van de nederlaag: ,, Dit is niet de eerste keer dat we niet onder doen en goed mee kunnen voetballen met de tegenstander. Vandaag zat het niet mee. Met wat geluk waren de drie punten in Lisserbroek gebleven. We knokken er in ieder geval voor en zullen er alles aan doen om er in te blijven.”

Volgende week ontvangt Kagia het Haagse VUC dat eerder koploper was, maar nu de weg wat kwijt lijkt te zijn. Kan Kagia profiteren van een mogelijke vormdip van de op derde plaats staande ‘pinguïns’?

Kagia-HVV 0-2 (0-0).  88. Burghouwt 0-1, 92. Burghouwt 0-2.

Basisopstelling Kagia:  Lensen, Van Duijn, Verdegaal, Modderman, Diels, Bruijn, Hoeke, De Graaf, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel.

Foto’s: met dank aan Patrick Gorlee, Haaglandenvoetbal.nl