maandag, april 15, 2024
HomeKagiaInterview KagiaZure en dure nederlaag Kagia 

Zure en dure nederlaag Kagia 

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De wedstrijd die in een 0-0 gelijkspel leek te eindigen werd in de slotfase volledig op zijn kop gezet. Na afloop werd vooral gesproken over de beslissing van de leidsman, die in de slotfase Jelle Modderman bestrafte met een rode kaart (tweede geel). Daarna scoorde HVV via Alex Burghouwt. De leidsman verklaarde na afloop dat er sprake was van een onbesuisd in komen van een speler met reeds geel op zak. Dat in de extra tijd de 0-2 door de bezoekers (weer Burghouwt die vorige week al drie keer scoorde tegen VUC, red.) werd binnen gefrommeld was voor de statistieken.

De Koninklijke Haagse ploeg was niet de betere, maar de meest gelukkige in de ontmoeting met de Lisserbroekers. Vooral in de eerste helft konden de kroonleeuwen het grote verschil op de ranglijst geen moment waarmaken. De bezoekers mochten zelfs niet mopperen dat nauwelijks tien minuten onderweg de 2-0 niet op het scorebord was verschenen. Micha Schoone  verscheen tot tweemaal toe, na de lange pass van achteruit, voor de Haagse doelman, die beide kansen op een treffer van Schoone voorkwam.

De bezoekers creëerden in de eerste helft slechts een kans op een treffer, middels een van de spaarzame vlot lopende aanvallen van de geelzwarten. De wedstrijd was zeker niet hoogstaand, maar bleef boeien door de tomeloze inzet van beide ploegen. Ook na rust was het eerste wapenfeit voor de gastheren. Tijs van der Schinkel zag zijn uithaal gekraakt worden. Kort daarop mochten de oranjehemden niet klagen dat een kopbal van Ole de Mooij geen doel trof.

De bezoekers  kwamen beter in de wedstrijd met een grote kans voor Phil Altimari die rakelings naast schoot. Niet veel later had wederom Schoone zijn ploeg op voorsprong moeten schieten, maar hij verzilverde de kans niet. De verre van  imponerende Hagenaars bezorgden de ploeg van trainer Koen van der Vlugt in de slotfase lastige momenten met de onverdiende en gelukkige 0-2 zege als resultaat.

Schoone, die zeker kon terug kijken op een goede, maar ongelukkige wedstrijd, baalde als een stekker van de nederlaag: ,, Dit is niet de eerste keer dat we niet onder doen en goed mee kunnen voetballen met de tegenstander. Vandaag zat het niet mee. Met wat geluk waren de drie punten in Lisserbroek gebleven. We knokken er in ieder geval voor en zullen er alles aan doen om er in te blijven.”

Volgende week ontvangt Kagia het Haagse VUC dat eerder koploper was, maar nu de weg wat kwijt lijkt te zijn. Kan Kagia profiteren van een mogelijke vormdip van de op derde plaats staande ‘pinguïns’?

Kagia-HVV 0-2 (0-0).  88. Burghouwt 0-1, 92. Burghouwt 0-2.

Basisopstelling Kagia:  Lensen, Van Duijn, Verdegaal, Modderman, Diels, Bruijn, Hoeke, De Graaf, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel.

Foto’s: met dank aan Patrick Gorlee, Haaglandenvoetbal.nl

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

2 REACTIES

 1. Geachte heer Mugge,

  Gisteren was ik scheidsrechter bij Kagia- HVV.

  Uw verslag vanochtend gelezen hebbende, kan ik het niet nalaten te reageren op uw in mij ogen zeer tendentieuze tweede zin  “Na afloop werd vooral gesproken over de beslissing van de leidsman, die in de slotfase een onschuldige schouderduw van Jelle Modderman bestrafte met een rode kaart.”

  U constateerde een schouderduw waar ik een zeer onbesuisde sliding zag waarbij weliswaar balcontact was, maar ook een speler van HVV fors op het onderbeen geraakt werd en hard onderuit ging. Er was geen sprake van schoudercontact.   Deze onbesuisde overtreding heb ik conform de spelregels bestraft met een gele kaart en niet met rood zoals u schrijft.  Omdat Jelle Modderman in de eerste helft al een gele kaart had gekregen, werd hij wel van het veld gezonden vanwege zijn tweede gele kaart.

  Ik kan ontzettend goed de teleurstelling begrijpen bij Kagia gezien de belangen die er spelen, maar het is wel weer erg makkelijk om de scheidsrechter hier de schuld van te geven.  Met veel meer recht zou je kunnen stellen, dat het geweldig onnozel is van Modderman om op zo’n moment in de wedstrijd een dergelijke onnodige overtreding te begaan terwijl je al geel hebt.  Nog beter zou het zijn om niet man en paard te noemen omdat we het allemaal voor onze hobby doen.

  Dankzij uw stukje staat de scheidsrechter er weer gekleurd op.  Erg jammer.

  Hartelijke groet,

  Remko Lochtenberg

 2. De verslaggeving is inderdaad niet juist. Neemt niet weg dat door de onterecht gegeven vrije trap na een schouderduw een doelpunt oplevert. De leidsman was al niet op de hand van de thuisploeg gezien het aantal discutabele gele kaarten waarmee hij strooide. Deze man moet lekker tandarts blijven en niet de ambitieuze man in het zwart uithangen.

Reacties zijn gesloten.

Must Read