vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseForeholteMo Bougrine: ,,Ging niet makkelijk, maar wel een lekkere start zo"

Mo Bougrine: ,,Ging niet makkelijk, maar wel een lekkere start zo”

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Mo Bougrine heeft de eerste overwinning te pakken sinds zijn tussentijdse aanstelling bij Foreholte. Op het eigen complex werd Nieuwkoop met 4-2 verslagen waardoor de Voorhouters goed meegaan in de subtop. In het eerste deel van de competitie was Bougrine nog hoofdverantwoordelijke bij Roodenburg.

,,Jammer dat het zo af is gelopen bij Roodenburg. Ik had de club al aangegeven dat ik zou stoppen en daarna kwam pas Foreholte dus die twee zaken staan los van elkaar. Ik heb de spelers gebeld en uitleg gegeven en ze begrepen het eigenlijk wel. Ik trap zeker niet na en ik wens de club het beste.”

Bij Foreholte was Bougrine al eerder trainer. ,,Klopt en sowieso kwam en kom ik er nog steeds vaak omdat er veel maten van mij daar rondlopen. Twee jaar terug heb ik er nog gesolliciteerd, maar toen werd er voor Mario Koswal gekozen. Nadat bekend was dat ik per direct zou stoppen bij Roodenburg ben ik benaderd en kwamen we al snel bij elkaar uit. Ik ken deze club goed, hoewel de spelersgroep voor mij wel nieuw is. Op trainingskamp hebben we elkaar beter leren kennen en ondertussen heb ik drie keer met hen getraind. Voor, tijdens en na dat genoemde trainingskamp. Ik ben heel goed opgevangen en uitstekend geïnformeerd door vooral Stijn Reinders, Yavuz Guler en Shannon Ausma. Nu zit de eerste competitiewedstrijd erop en het is uitermate fijn om met een zege te beginnen. Makkelijk ging het allerminst, want Nieuwkoop is een prima ploeg en die spelers vinden elkaar makkelijk. Het is niet voor niets dat ze vorig seizoen zo succesvol waren en we nu dicht bij elkaar staan op de ranglijst.”

Vervolgend: ,,We hadden ook zomaar snel achter kunnen komen en we hadden het best lastig in de eerste helft. De twee doelpunten hielpen ons natuurlijk en nadat het na rust 3-0 werd, dacht ik dat het in de pocket zat. Niets bleek minder waar, want ze vonden met twee doelpunten in kort tijdsbestek de aansluiting. Gelukkig hielden we daarna stand en de 4-2 was zeker bevrijdend. Al met al een goed resultaat en ik zie dat er veel potentie in deze groep zit. We missen enkel wat ervaring en dat zag je ook weer terug in deze wedstrijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat we stappen blijven maken en we lopen niet weg voor de doelstelling waarin we in de top vijf willen spelen. We willen ook gaan voor een periodetitel.”

Note redactie: een samenvatting volgt spoedig!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read