zondag, mei 26, 2024
HomeBekerDistrictsbeker: RCL overtuigend naar kwartfinale

Districtsbeker: RCL overtuigend naar kwartfinale

-

RCL heeft zich gisteravond op eigen terrein geplaatst voor de kwartfinale van de districtsbeker. De tweedeklasser was vrijwel de gehele wedstrijd de baas over eersteklasser Wippolder. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0 en daarover mocht de ploeg uit Delft niet mopperen.

Beide ploegen kwamen uit een mindere speeldag in de competitie. RCL moest zijn meerdere erkennen in FC Oudewater, terwijl Wippolder billenkoek kreeg bij Valken’68. Of er een direct verband gezocht moest worden met de teleurstellende resultaten zal een vraag blijven, maar de ploeg van Hein van Heek was van meet af aan gretiger en oogde getergd.

Al in de openingsfase gaf de thuisploeg een visitekaartje af. Zo testte Ronin Brasker de kwaliteiten van de doelman met een ferm schot van afstand en rolde er in het eerste kwartier drie fraaie aanvallen richting het doel van de een klasse hoger spelende opponent. Daartussendoor was het al na zes minuten bingo. Na defensief getreuzel in het hart van de defensie profiteerde Pascal Brasker van die lankmoedigheid. Jake van Heusden kreeg daarnaast een grote kans op de 2-0.

In het vervolg van de eerste helft liet Wippolder nog steeds weinig zien, terwijl de Racing Club met het mes tussen de tanden bleef spelen. Jarne Kanbier zag een inzet vanuit de tweede lijn gekeerd worden en de doelman moest nog een paar keer handelend optreden om erger te voorkomen. Rens van der Zwet hoefde slechts bij speldenprikken in te grijpen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. RCL behield de concentratie en liet duidelijk blijken dat er niets te halen was en bleef heer en meester. Al na drie minuten was het weer raak. Na goed voorbereidend werk van Van Heusden maakte Robin Brasker er gedecideerd 2-0 van. De moed zakte in de schoenen van de bezoekers en gaandeweg was duidelijk dat RCL zich zou plaatsen bij de laatste acht. De sterk acterende Ilias Assabban maakte er op fraaie wijze nog 3-0 van en de score had nog verder op kunnen lopen, maar het bleef bij een nog milde uitslag.

Weliswaar miste Wippolder een belangrijke aanvaller, maar voor het overgrote deel speelde Wippolder in de samenstelling als tegen Valken’68. Bij RCL ontbraken Jelmer Vijlbrief en Tommy Sinteur en viel Roy Weenink kort voor tijd in na het afsluiten van blessureleed. Bij RCL haalden alle spelers een prima cijfers, dissonanten konden slechts gevonden worden bij de gasten.

Bij de loting (vermoedelijk volgende week?) kunnen de Leiderdorpers nu botsen op tweedeklasser Spirit, eersteklassers Forum Sport of Spijkenisse of een van de vier vierde divisionisten, te weten RVVH, Capelle, RKAVV of Poortugaal.

Voorzitter Frits Wentholt: ,,Dit kan best een succes worden genoemd van onze hoofdmacht. Niet de minste tegenstanders zijn uitgeschakeld en ik heb een vermakelijke wedstrijd gezien. Wanneer je naar de KNVB beker kijkt dan heb je kunnen zien dat Cambuur en FC Groningen het ver geschopt hebben. Dus waarom zou RCL niet heel ver kunnen komen in dit toernooi? Natuurlijk hopen we wel weer op een thuiswedstrijd, dat scheelt toch. Zo ook nu, er was aardig wat volk op de been.”

Basisopstelling RCL: Van der Zwet, De Kroon, Van Overloop, Verlaan, De la Mar, R. Brasker, Kanbier, Schouten, Van Heusden, P. Brasker, Assabban.

Uitslagen 1/8 finales:

KNVB-Beker (West II)

BVCB – Spirit 2-4, Nieuwenhoorn – Forum Sport 1-2, Overmaas – Poortugaal 1-1, P. wns, RCL – Wippolder 3-0, RKAVV – FC ’s Gravenzande 2-1, RVVH – Gr. Willem II/VAC 3-1, Spartaan’20 – Capelle 1-3, Spijkenisse – HBS 0-0, Sp. wns.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read