woensdag, juni 19, 2024
HomeZaterdagTweede klasseDubieus verlies voor RCL bij CSW, maar EMM’21 is de echte sjaak

Dubieus verlies voor RCL bij CSW, maar EMM’21 is de echte sjaak

-

Tweede klasse C (zaterdag) – Voor RCL stond er dinsdagavond in Wilnis feitelijk niet veel meer op het spel. De Leiderdorpers, al verzekerd van een plek in de nacompetitie, wisten ongeacht de uitkomst van haar laatste competitiewedstrijd bij CSW al dat ze als derde in de eindrangschikking zouden eindigen, dus wat dat betreft stond de druk er niet vol op voor de rood-witten. Voor tegenstander CSW was het een heel ander verhaal. De gastheren moesten winnen om zich rechtstreeks te handhaven, wat uiteindelijk lukte door een zeer omstreden treffer in de slotfase (2-1). Voor EMM’21 was de dubieuze nederlaag van RCL nog het meest zuur. De fusieclub moet nu via de route van de nacompetitie trachten om het tweedeklasserschap met een seizoen te verlengen.

RCL-trainer Hein van Heek blikte kort na afloop terug op de wedstrijd: ,,We zijn de wedstrijd ingegaan met de instelling om onze sportieve plicht richting EMM’21 te vervullen. Na een ruststand van 0-0, kwamen we via een mooie treffer van Roy Weenink op 0-1 en daarna kregen we ook mogelijkheden op meer. Niet veel later werd het 1-1, maar op zich was er niet veel aan de hand. De wedstrijd leek in een gelijkspelletje te gaan eindigen, maar vlak voor tijd werd een zuiver buitenspeldoelpunt van CSW om onbegrijpelijke redenen goedgekeurd. Vriend en vijand waren het over eens dat de CSW-speler minstens drie meter buitenspel stond, maar de scheidsrechter zag het, als enige op het veld, anders. We vinden het vooral rot voor EMM’21, want we zien liever hen in de tweede klasse dan CSW. Hopelijk lukt het EMM’21 om zich via de nacompetitie alsnog te redden’’, zo stak Van Heek de regiogenoot een hart onder de riem.

Komende zaterdag start RCL de nacompetitie met een uitwedstrijd bij eersteklasser Honselersdijk.

CSW – RCL 2-1 (0-0) 58. Weenink 0-1, 62. CSW 1-1, 87. CSW 2-1.

14 REACTIES

 1. Bijzondere trainer die Hein, basisspelers met kramp en dan speel je as zaterdag zelf voor nacompetitie voor promotie. Hij zet EMM’21 boven de promotie van zijn eigen club, en dan ook nog verliezen😂😂. Clown eerste klas, zaterdag laatste pot Heintje kan je weer huilie huilie.

 2. Hein steekt meer energie in janken na het fluitsignaal dan in zijn ploeg motiveren om te winnen. CSW vanaf minuut 1 meer energie, meer wilskracht en meer motivatie. Hein, als je je eigen team zo blijft motiveren spelen we over 2 jaar in de 4e klasse. Op de tribunes ging rond dat EMM 1000€ zou hebben geboden aan RCL. Lijkt erop dat Hein het financieel lastig heeft als hij voor dit bedrag zoveel moeite doet, zelfs na het fluitsignaal. Normaal gesproken een fan van RCL maar als je je eigen team zo uitput op een dinsdagavond terwijl je zelf nog ergens om speelt, heb je je prioriteiten niet op een rijtje.

  Hein, sterkte met de financiëen en succes zaterdag, moge de beste winnen.

 3. Trainer Hein, je bent een schande voor onze mooie club!! Spelers met kramp richting de belangrijke nacompetitie sturen… Hoe verzin je het?! Dat allemaal voor (naar het schijnt) een bonus die door EMM zou worden uitgedeeld.
  En dan niet eens kunnen winnen…
  Die laatste goal viel door karma, toeval bestaat niet!
  Hopelijk kunnen de boys nog enigszins fris richting de nacompetitie… Als we het niet redden weet ik wie z’n schuld het is!

 4. Ik begrijp er ook niks van dat Hein niet wisselde…
  Ik was al begonnen aan de warming-up en helemaal klaar om in te vallen en hij liet me gewoon zitten….
  Aanfluiting.

 5. Met de heer Van Heek is echt niet zoveel mis hoor. Zonder aanmoedigingspremie gaat hij ook echt wel voor een resultaat al zijn de belangen voor RCL niet groot meer. Je kunt het zo zien: zo’n doelpunt dat overduidelijk buitenspel zou zijn en het tijdstip waarin die valt (87e minuut) bijna (met aannemelijke zekerheid) van omkoping naar wellicht de scheidsrechter is aan de orde en dat heeft dus helemaal niets met een huilie-huilie opmerking van Van Heek te maken. Was deze wedstrijd gewoon verleden zaterdag gespeeld, dan had het een andere uitslag geweest dan nu. Het is nu wel heel erg dubbele pech voor EMM. De KNVB had er goed aan gedaan in deze laatste wedstrijd neutrale assistent-scheidsrechters aan te stellen. Zo’n man had ongetwijfeld afgevlagd bij het winnende doelpunt, dat zal de clubgrensrechter nu ook niet gedaan hebben.

  • Goedenavond Rinus,
   Wat een insinuaties doet u nu! Ik als supporter van RCL schaam mij diep dat u nu met zulke aantijgingen richting de KNVB/scheidsrechter komt. Mijn cluppie RCL en trainer Hein van Heek hebben het aan zichzelf en karma te danken dat deze goal is afgekeurd, onze assistent scheidsrechter was de hele wedstrijd al partijdig aan het vlaggen, waardoor de scheidsrechter uiteindelijk niet meer luisterde naar hem. Volledig eigen schuld dus!
   Desalniettemin wens ik u een fijne avond en ik hoop dat u ons zaterdag komt aanmoedigen.

 6. Oké Ramon. ik heb het allemaal niet gezien gisteravond maar zoals ik het nu lees moet ik het nuanceren denk ik. Ik ken de assistent scheidsrechter niet als een onsportieve vlagger maar als hij dat die avond voortdurend heeft gedaan dan begrijp ik de (reactie van) de scheidsrechter. Ik snap dan niet goed waarom hij zo heeft staan vlaggen temeer daar voor RCL niets meer op het spel stond. Jammer dan dat een andere club er dan de dupe van wordt uiteindelijk. Het neemt niet bij me weg dat ik niet geloof dat de trainer van RCL de wedstrijd zomaar heeft weggegeven. Er is ook nog iets van een goed gevoel hebbend voor de eerstvolgende wedstrijd. Ik vind ook nog steeds dat de KNVB in dit specifieke geval neutrale assistenten had moeten sturen temeer daar de tegenstander door het eerdere uitstel van de wedstrijd toch in het voordeel was. Je kunt maar beter alle schijn vermijden. Succes zaterdag en heel misschien ben ik er bij maar ik reken er niet op. Een eventuele finale wil ik niet overslaan.

 7. Geweldige prestatie van CSW. Dat allereerst! Wat een ambiance en sprookjesachtig verloop. Vervelend met name te lezen dat er steeds gekeken wordt naar de scheidsrechter van dienst. De beste man floot overall een puike pot en de grensrechter heeft in alle opzichten zijn kruid verschoten. Heeft zijn team met de te opzichte manier van vlaggen niet geholpen.

  Ik denk daarin tevens dat EMM zich niet gepiepeld hoeft te voelen. EMM heeft het hele seizoen al anti voetbal gespeeld en staat op de plek waar ze horen te staan, denk dat UVS een paar stappen verder is.. en tja trainer Hein z’n relatie met zijn oud assistent zal er zeker wel toe hebben bijgedragen dat RCL tot het gaatje ging. Sportief van Hein richting z’n oud collega, niet handig voor z’n voorbereiding voor komende zaterdag. Ik hoop dat RCL en EMM snel klaar zijn en het seizoen als een nachtkaars voor ze uitgaat.

  Detective

 8. ik schrok wel van het feit dat RCL tegen Honselersdijk moet in het Westland. Westlandse tegenstanders liggen RCL niet, ik herinner me in voorgaande jaren eigenlijk geen successen daar. Ik had eerder gehoopt op deze regio of rond Rotterdam. Dit wordt denk ik gelijk lastig.

  • Rinus, goedemiddag. Mijn vrouw wilt graag weten of je allergisch bent voor iets, dan houdt ze daar rekening mee met het etentje vanavond. Mocht je allergisch zijn voor bijvoorbeeld noten, laat het dan nog even weten a.u.b. Ik zie je vanavond op het etentje, ik heb er zin in!

   • @ramon schouten
    Hoe was de verlenging vandaag? Nog spelers met kramp of lag het daar niet aan?

    • Goedemorgen Jimboy.
     De wedstrijd werd beslist in de laatste 5 minuten van de verlenging. Zoals verwacht konden de spelers van RCL amper meer lopen, wat uiteraard niet zo gek is na de krampgevallen en de intensiteit van de wedstrijd van afgelopen dinsdag bij CSW.
     Trainer Hein van Heek heeft dit om het zachtjes uit te drukken NIET goed aangepakt en mag zichzelf wel even lang in de spiegel aankijken! De wedstrijd duurde voor RCL 5 minuten te lang, met dank aan trainer Hein!!
     Mvg, Ramon.

     • @Ramon Schouten,

      DANK voor uw reactie! Management van de fitheid van je team is een KERNTAAK van een trainer. Je kan tactisch nog zo goed onderlegd zijn, als je spelers niet in staat zijn om de taken uit te voeren heb je er niks aan. Wellicht een dure les voor van Heek, maar wel eentje die hij de rest van z’n carrière zal onthouden. Uithuilen en opnieuw beginnen. Fijn weekend gewenst!

 9. Goedemiddag Rinus,
  Heb jij mijn pakketje nog in je bus?
  Ik was jammer genoeg niet thuis deze week…

Reacties zijn gesloten.

Must Read