dinsdag, april 30, 2024
HomeTweede klasseForeholteRCL klopt Foreholte voor tweede keer

RCL klopt Foreholte voor tweede keer

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Onder bepaald andere weersomstandigheden versloeg RCL in eigen huis eerder Foreholte. Ook de tweede confrontatie tussen de clubs met dezelfde kleuren werd een prooi voor de Leiderdorpers. Vorig seizoen nog vergooide de ploeg van Hein van Heek een periodetitel op bezoek bij de andere roodwitten. Dit keer werd Pascal Brasker de matchwinnaar na een niet grootse, maar wel meeslepende derby (0-1).

De overwinning van RCL mocht zwaarbevochten worden genoemd. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en het kon de gehele wedstrijd alle kanten op. In de eerste helft was het vooral slordig van beide kanten, maar onderhoudend al wel. Na de rust werd het boeiender en steeds spannender waarbij de Racing Club dus aan het langste eind trok. De bezoekers moesten wel diep gaan tot ver in blessuretijd om de zege veilig te stellen. In de strijd om de derde periodetitel blijft de equipe van Hein van Heek kansrijk en zo ook voor een hoge klassering in de eindrangschikking. Op de ranglijst werd het verliezende DONK op doelsaldo gepasseerd. Foreholte staat nog altijd op een veilige plaats, maar heeft nog wel punten nodig om uit te kunnen bollen.

Zoals gezegd was het voor de onderbreking kwalitatief gezien geen beklijvend duel. Wel waren de onderlinge duels hoogst vermakelijk, maar voor het mooie werd de lange bal te vaak gehanteerd. De verder prima keepende Rens van der Zwet aan de kant van de gasten zocht het tal van keren in een verre en hoge uittrap, maar daar kwam weinig uit voort bij de voorwaartsen van RCL.

Na wat speldenprikken over en weer ontstonden er serieuze kansen in de eerste helft, maar talrijk waren ze niet. Stan Spies gaf een gevaarlijke voorzet af, waarna Thijs van Gils van dichtbij net aan over mikte. Ilias Assabban kwam oog in oog te staan met Piet Meeuwissen na een leep balletje door het hart van Jarne Kanbier, maar de aanvaller leek te schrikken van de kans en zijn lobje kwam niet uit de verf.

RCL startte na rust wat beter en dat leverde al snel resultaat op. De ingevallen Roy Weenink vond Pascal Brasker, die zijn rust bewaarde en de Foreholte doelman klopte. Het was de aanzet tot een nog meer levendige strijd waarbij Bougrine aanvallend wisselde om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Eerst scoorde Robin Basker bijna aan de overzijde, maar het been van Meeuwissen voorkwam dat het 0-2 werd. De redding van Van der Zwet op een krachtige inzet van Grogor Zalewski was nog heldhaftiger en ook in de rebound hield de ex-doelman van Warmunda zijn doel schoon.

Ook daarna bleef het tot de achtste minuut van de blessuretijd ongewis hoe het zou aflopen, maar RCL hield stand en Foreholte moest dus andermaal de punten laten aan de opponent uit Leiderdorp. De teleurstelling bij de thuisploeg was groot en de opluchting bij de gasten zichtbaar waarneembaar. Volgende week reist RCL af naar SVC’08 en Foreholte wacht een zware uitbeurt bij titelkandidaat HVV.

Foreholte: Meeuwissen; Hartog (56. Autar), Morits (40. Noordermeer), Slobbe, Voorn; B. Ligtvoet, Berg, Zalewski; Van Gils (69. Dofferhoff), P. Ligtvoet (56. Wanna), Spies (56. Van Steijn).

RCL: Van der Zwet; De Kroon, Van Overloop, Verlaan, Vijlbrief; Schouten, Kanbier, R, Brasker;  Assabban (88. Gasamma), P. Brasker, Van Heusden (46. Weenink).

Beluister hier nog vraaggesprekken met doelpuntenmaker Pascal Brasker en de beide trainers: