woensdag, juni 12, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL op zeker nacompetitie in

RCL op zeker nacompetitie in

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Door het vorige week kampioen geworden VUC met 1-0 te verslaan werd RCL onbereikbaar voor HVV en kroonde zichzelf zo tot ‘winnaar’ van de derde periode. VUC staat met nog een wedstrijd te spelen weliswaar eerste in dat klassement, maar die club promoveert al direct naar de eerste klasse. De Leiderdorpers zetten hun zegetocht in na de teleurstellende 0-2 nederlaag tegen Alphia op 23 maart. Daarna haalden de mannen van Hein van Heek negentien punten uit zeven wedstrijden en dat was de concurrentie te machtig.

RCL begon flitsend aan de ontmoeting en bijna had Pascal Brasker al in de eerste minuut zijn ploeg op voorsprong gebracht. De voet van doelman Nick Hasper voorkwam echter een dramatische start van zijn ploeg. Kort daarop kreeg Roy Weenink een riante kans, maar ook hij benutte die niet. VUC liet zich niet onbetuigd en trachtte met messcherpe counters de verdediging van RCL te verschalken. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, want dit beloofde een heerlijk voetbalmiddagje te worden. Ze werden teleurgesteld: na een twintigtal minuten zakte het tempo aanzienlijk, de passes werden onnauwkeurig en viel er niet veel te genieten. Geen wonder dat de rust met 0-0 aanbrak.

De thuisploeg had zich kennelijk opgeladen in de rust, want vanaf het eerste fluitsignaal daarna werd VUC onder druk gezet. Sven van Overloop was nog dichtbij een doelpunt voor Robin Brasker dan toch de roos trof. Pascal Brasker gaf voor, Ilias Assabban liet het leer lopen en Brasker scoorde via een rollertje in de uiterste hoek. Een lucky goal? Assaban na afloop: ,,Zeker niet. Ik ken de technische vaardigheden van Robin en hij plaatste de bal echt bewust in de hoek, geloof me.”

VUC leek de achterstand aanvankelijk gelaten te accepteren. RCL controleerde het spel en moest alleen beducht zijn op de tegenstoten van de opponent. Vooral de razend rappe Andani Ollie maakte het soms lastig voor het centrale duo van RCL. In de stand kwam verder geen wijziging zodat RCL de armen ten hemel hief na het laatste fluitsignaal. Het was zwaar geweest in de warmte gaf Assabban aan: ,,Dat hoge tempo van het begin was gewoon niet vol te houden. Het waaide ook nog eens niet zodat de hitte bleef hangen. Je hebt dan wel een drinkpauze, maar dat helpt alleen het vochttekort te beperken.”

Daar slaat de speler de spijker op zijn kop; de deelnemers aan de marathon van Leiden vorige week kunnen er over meepraten. De ex-speler van Blauw Zwart nog eens: ,,Zo meteen in de kleedkamer zal het feest echt losbarsten. We leken misschien wat gelaten direct na afloop, maar dat is schijn hoor. Wij zijn dolblij en de filmpjes van de kleedkamer zul je wel op de social media zien. Nu maar hopen dat HVV volgende week punten verliest en wij winnen. De tweede plek is dan voor ons en dan slaan we de eerste ronde van de nacompetitie over.”

Voor Assabban had deze wedstrijd nog een speciaal tintje: ,,Ik ben bij VUC begonnen als ukkie. Leuke club. Ik heb jammer genoeg vandaag niemand gezien die ik me nog zou moeten herinneren uit die tijd.”

Volgende week ontmoet RCL CSW in Wilnis en concurrent HVV ontmoet VUC.

RCL-VUC 1-0 (0-0)   50. Robin Brasker 1-0.

Basisopstelling RCL: Van der Zwet, De Kroon, Jesper van Overloop, Verlaan, Vijlbrief, Robin Brasker, Schouten, Assabban, Weenink, Pascal Brasker, Sven van Overloop.

Basisopstelling VUC: Hasper, Batist, Otten, Van der Kraaij, Vissers, Meinema, Biesheuvel, Ollie, Sarfo Mensah, Van der Water, De Graaf.

Foto’s tweede helft: Eric van der Wijngaard

RCL in de schijnwerpers

Het kon allemaal niet op bij RCL deze zaterdag. Eerst vierde de sponsorcommissie samen met genodigden het heuglijke feit dat een aantal nieuwe sponsoren zich verbonden heeft aan RCL. Een van de nieuwkomers was Domino’s en wat de gasten als lunch kregen laat zich raden. Voordat het vlaggenschip zich verzekerde van de nacompetitie om promotie werd het tweede elftal periodekampioen. Veel van wat er deze dag op sportpark De Bloemerd plaatsvond, werd op camera vastgelegd door een filmploeg van de KNVB. Deze organisatie is de afgelopen tijd op zoek geweest naar fraaie shots en belevenissen van amateurclubs en vandaag was RCL aan de beurt. Als alles meezit is het eindresultaat dinsdag al te zien op het YouTube kanaal van de KNVB.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read