HomeRCLInterviews RCLRCL oppermachtig op De Bloemerd

RCL oppermachtig op De Bloemerd

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Ondanks dat de het guur aanvoelde, was er een warm en hooggespannen gevoel bij de thuisploeg.  Het gezegde, je bent zo goed als je laatste wedstrijd, gaf al het nodige vertrouwen, aangezien de 6-0 thuis tegen Kagia goed was voor het goede gevoel. De thuiswedstrijden op Sportpark De Bloemerd met een score van 6-14 mogen er ook zeker zijn, alleen jammer dat zodra de ploeg over de brug bij de Bloemerd naar een uitwedstrijd gaat, er maar drie puntjes werden meegenomen tot nu toe. Deze ontmoeting vond plaats op het kunstgrasveld en de twee vorige wedstrijden op deze ondergrond leverden zes punten op en zo was de 4-0 eindstand eigenlijk een logische uitslag.

De roodwitten lieten er gelijk geen (kunst)gras over groeien en braken al na een paar minuten aan de linkerkant middels Pascal Brasker gevaarlijk uit, zijn voorzet werd verlengd, maar van de lijn gehaald en de terugkaatsende bal werd in kansrijke positie door Jake van Heusden jammerlijk gemist. RCL had weinig te duchten van de bezoekers uit Wilnis en bleef de betere ploeg, zonder zelf tot grote mogelijkheden te komen. Na een half uur was er wederom gevaar via de linkerkant en na een scrimmage viel de bal pardoes voor de voeten van Tommy Sinteur die onberispelijk raak schoot, helaas voor de thuisclub was de scheidsrechter iets te voorbarig om voor een penalty te fluiten na een overtreding op Jarne Kanbier en gezien zijn verontschuldigingen had de leidsman er spijt van. Gelukkig was het uitstel van executie, want de Panenka van Sinteur leverde het openingsdoelpunt op 1-0.

Even later was Pascal Brasker zijn tegenstander te snel af, hij werd onreglementair gestopt, maar tot verbazing van iedereen floot de leidsman niet. Vlak voor rust kwam de 2-0 er toch, Van Heusden gaf voor en na een onoverzichtelijke situatie kwam de bal weer omhoog en kon hij beheerst inkoppen.

Tien minuten na rust controleerde Kanbier de bal knap en zijn slimme steekbal bracht Sinteur voor de keeper en hij besliste definitief de wedstrijd 3-0. De tweevoudig doelpuntenmaker ,,Ik omspeelde de keeper en met mijn binnenkantje ging de bal over de lijn. Ik zag opeens nog een verdediger aan komen snellen, maar gelukkig ging de bal er nog in. Ben blij dat ik vandaag weer een uurtje heb kunnen spelen, ben er ruim negen maanden uit geweest door een kruisbandblessure. In Spanje heb ik een kwartiertje gespeeld en vorige week een half uur, vandaag zou ik een helft spelen, maar omdat het lekker ging heb ik weer iets langer gespeeld. Er is weer vertrouwen en zodoende nam ik die penalty ook, een stiffie is risicovol, maar ik speel graag op intuïtie.”

Vervolgend: ,,Rustig opbouwen en dan heb ik veel vertrouwen in onze groep, want ik denk dat wij een uitgebalanceerd team hebben. Laten we nu niet gelijk hoog van de toren blazen, we moeten gewoon met plezier voetballen en dan komen de resultaten vanzelf.”

Dat invaller Iliass Assabban nog voor de 4-0 zorgde na een pass van Jelmer Vijlbrief was alleen nog voor de statistieken, maar fraai was het doelpunt zeker wel. De scheidsrechter die heel veel liet doorgaan en vast Bas Nijhuis als voorbeeld heeft, zorgde nog voor de nodige hilariteit door een ouderwetse schwalbe uit te voeren na een ‘overtreding’ van Kanbier.

Volgende week gaan de Leiderdorpers naar Den Haag om het op te nemen tegen de, tot deze speelronde, koploper VUC. Aangezien zij een 3-0 nederlaag leden is het een uitgelezen mogelijkheid om een keer buitenshuis toe te slaan en de aspiraties op een hoge positie kracht bij te zetten.

RCL-CSW 4-0 (2-0). 30. Sinteur 1-0, 44. Van Heusden 2-0, 55. Sinteur 3-0, 79. Assabban 4-0. Scheidsrechter: Van Hees.

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, S. Verlaan, J. van Overloop, R. Brasker, Vijlbrief, S. Schouten, Sinteur, Van Heusden, Kanbier, P. Brasker.

Basisopstelling CSW: Steen, Van den Bosch, Kompier, El Mekki, Both, Van der Horst, El Jebli, Molenaar, Gieling, Van der Loo, Wens.

Note redactie: zie ook eerder geplaatste fotoreportage.