vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseEMM'21RCL toch nog op gelijke hoogte bij EMM'21 (plus nababbel)

RCL toch nog op gelijke hoogte bij EMM’21 (plus nababbel)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Net als in de eerste confrontatie kwam er geen winnaar uit de bus bij het streekduel tussen EMM’21 en RCL. Eerder eindigde de botsing in 1-1 en dit keer koersten de ploegen af op een 2-2 gelijkspel. Kort na rust leidde de ploeg van Jan de Koning nog met 2-0, maar de Leiderdorpers scoorden kort na de Veense treffer en diep in de extra tijd tegen. Beide ploegen schoten ogenschijnlijk weinig op met de puntendeling, maar in deze klasse kan straks elk puntje beslissend zijn.

Opnieuw moest Jan de Koning puzzelen met zijn formatie. Naast de geblesseerden was Nadal Wesselman geschorst. Collega Hein van Heek mist al enige tijd Roy Weenink en Lars Verlaan en de terugkeer überhaupt van Michael Schouten is hoogst onzeker. Dat nam niet weg dat beide ploegen er een vermakelijk duel van maakten. EMM’21 wilde zich revancheren van de mindere beurt tegen DONK en voor de Racing Club was winst van belang om de aansluiting te houden met de ploegen die op de podiumplaatsen staan.

RCL pakte meteen het initiatief en EMM’21 moest achteruit. Al na acht minuten kregen de bezoekers een serieuze kans. Jake van Heusden, weggestuurd door Sjors Schouten, wilde Sven van Overloop, in de spits geposteerd, een kans bieden maar gaan voor eigen (kansrijk) succes was een betere optie geweest. Daarna werden Jelmer Vijlbrief, Pascal Brasker en Jarne Kanbier gevaarlijk maar de lat en Jari van Veen voorkwamen Leiderdorps gejuich.

EMM’21 kon slechts speldenprikken uitdelen, maar toonde wel karakter en dat was sowieso een winstpunt ten opzichte van vorige week. Halverwege de eerste helft viel de eerste treffer en tamelijk tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op voorsprong. Aan de linkerflank kon RCL de voorzet er niet uit krijgen en Job Mooren versloeg zijn bewakers in de lucht. Daarmee stond de wedstrijd op zijn kop en werd het een duel voor de volgers waarbij ‘even tussendoor een plasje doen’ niet verstandig was.

EMM’21 hield de gelederen gesloten en bereikte zo de rust met een voorsprong. Na de thee kwam Luke Bakker binnen de lijnen en dat gaf de brigade van De Koning wat meer stootkracht voorin. De invaller toonde zich al binnen tien minuten met een goede lichaamsbeweging en een ferme trap die doelman Andrew Bontje Van Dijk te machtig was: 2-0.

De marge van twee treffers verdween echter snel omdat de leidsman een overtreding zag in de zestien en daardoor kon Robin Brasker vanaf elfmeter probleemloos de 2-1 binnen schieten. Het was de aanzet tot een waar offensief van de gasten, maar de kansen die er voor rust waren geweest bleven nu meer uit. Wel moest Van Veen continue op zijn hoede zijn, maar de sluitpost keepte een prima wedstrijd.

Het duel werd harder, maar nooit gemeen. Wel had de scheidsrechter ondertussen de handen vol en de kaarten konden niet langer op zak worden gehouden. EMM’21 kreeg steeds meer vertrouwen in de goede afloop, maar wist ook dat er nog veel blessuretijd bij zou komen daar veel spelers geblesseerd of vermoeid de grasmat van dichtbij gingen bekijken.

In de extra tijd bleef RCL zoeken naar een opening en die leek maar niet te komen vanuit onzorgvuldigheid. Uiteindelijk viel de 2-2 alsnog door Sven van Overloop, hoewel er op het laatst ook zomaar een lichaamsdeel van een EMM’ er tussen had kunnen zitten. Daarna kreeg Joey van der Geest nog een schietkans voor de winst en even later kwam Pascal Brasker nog dichterbij het vijfde doelpunt van de middag, maar het bleef bij vier treffers. In de catacomben werd het daarna nog even onrustig, maar na kortstondig gekrakeel zegevierde de wijsheid.

EMM’21- RCL 2-2 (1-0). 24. Mooren 1-0, 53. Bakker 2-0, 56. R. Brasker 2-1, 90.+4. S. van Overloop 2-2.

EMM’21: Van Veen; Cremiël Salomé, Huigsloot, Chamâu Salomé, Van der Poel; Wesselman, David Vermeer, Van der Geest; Hoogenboom (85. Van der Meer), Mooren (66. Zico Vermeer), Hoogervorst (46. Bakker).

RCL: Bontje Van Dijk; De Kroon, Jesper van Overloop, Sven Verlaan, Vijlbrief (21. De la Mar); Robin Brasker, Schouten (56. Sinteur), Kanbier; Van Heusden (56. Assabban), Sven van Overloop, Pascal Brasker.

Beluister hier de trainers in de nastoot:

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read