donderdag, mei 30, 2024
HomeTweede klasseForeholteVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 13 april 

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 13 april 

-

Aanstaand weekend staat de 21ste speelronde op het programma met weer een aantal mooie affiches voor onze regioclubs. In deze voorbeschouwing gaan we vooruitblikken op deze speelronde. Het einde van de competitie nadert, de belangen worden steeds groter en de wedstrijden daarmee spannender.

Foreholte – RCL

Wij beginnen deze voorbeschouwing in Voorhout. Foreholte en RCL staan om 15.00 uur tegenover elkaar voor een mooi voetbalgevecht. De heenwedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de Leiderdorpers. Lukt het RCL om de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten of is het Foreholte dat de punten op Elsgeest weet te houden?

De thuisploeg is bezig aan een wisselvallig seizoen. Na de trainerswissel halverwege het seizoen sprokkelen de Voorhouters de punten bij elkaar. Afgelopen zaterdag wist het team van trainer Mo Bougrine pas in de ‘dying seconds’ een punt uit het vuur te slepen bij SVC ’08. Thuis gaat het de Voorhouters een stuk beter af en is de ploeg nog ongeslagen na de winterstop.

Tegenstander RCL heeft ook nog genoeg om voor te spelen. De Leiderdorpers zijn nog volle bak in de race voor een (vervangende) periodetitel, al lijkt koploper VUC nu echt wel gezien. ‘Wat als………’ is misschien wel de vraag die trainer Hein van Heek en zijn mannen het meeste bezighoudt. Wat als dat blok in maart met die twee nederlagen tegen laagvliegers Alphia en FC Oudewater niet was verloren? Dan hadden de Leiderdorpers echt nog mee gedaan om het kampioenschap.

RCL heeft een uitstekende generale achter de rug en wist eerst UVS met 5-0 af te drogen en daarna thuis knap te winnen van nummer drie DONK. Daarmee richtte de ploeg van trainer Van Heek zich weer op na de krappe bekernederlaag bij het hoger spelende Forum Sport. Ook in die wedstrijd liet RCL al zien prima mee te kunnen en de goede vorm te pakken te hebben. We gaan een interessant duel tegemoet tussen twee ploegen die nog wat van het seizoen willen maken.

UVS – Kagia

Op sportpark Kikkerpolder in Leiden moet Kagia het opnemen tegen UVS. Wordt het net zo’n spektakel als de heenwedstrijd? In Lisserbroek lukte het Kagia, na een spektakelstuk, net niet om de punten in eigen huis te houden en verloren ze met 3-4 van de Leidenaren.

Misschien is die heenwedstrijd wel symbolisch voor het seizoen van Kagia. Lukt het de ploeg van trainer Koen van der Vlugt al een keer om meerdere doelpunten te maken, dan krijgen ze er ook de nodige om de oren. Kagia staat op de voorlaatste plaats met een op één na meest gepasseerde verdediging. Wat een sprankje hoop geeft is dat na Kagia direct de tegenstander UVS komt in de lijst met meeste tegendoelpunten.

Wil Kagia nog iets dan zal het moeten gaan winnen en een serie neer moeten zetten, al zal dat een enorme uitdaging worden wanneer de hele top vier nog op het programma staat. Afgelopen zaterdag lukte het Kagia om zelf drie keer te scoren, maar ook hier kregen de oranjehemden maar liefst vijf doelpunten om de oren. Ondanks dat Kagia een goede wedstrijd speelde en bleef knokken tot het einde, waren het persoonlijke fouten die de Lisserbroekers niet meer te boven kwamen. Dat zal echt anders moeten tegen UVS. Trainer Van der Vlugt nog even aan het woord: ,,Eigenlijk ongelooflijk dat we tegen Alphia met 1-4 achter stonden bij rust. Het was onze beste eerste helft, maar we schoten in eigen voet met drie blunders. Iedereen kan een slechte dag hebben, enkel kwam dat slecht uit. Alphia kwam feitelijk bezien matig voor de dag. Gelukkig bleven we positief na de rust en wonnen we de tweede helft. Ik weet ook wel dat we daar uiteindelijk niets aan hadden, maar het zegt wel iets over het karakter van de ploeg. Onze situatie is niet best, maar van opgeven is geen sprake.”

Zaterdag wordt er om 14.30 afgetrapt in Leiden.

EMM ’21 – SVC ‘08

In Roelofarendsveen staan EMM ’21 en SVC ’08 tegenover elkaar. Op papier de strijd tussen de nummer twaalf (EMM ’21) en de nummer acht (SVC ’08), maar dat kan zomaar omgedraaid zijn na deze wedstrijd. Het verschil tussen beide ploegen is ‘slechts’ drie punten. Dus noem dit gerust een sleutelwedstrijd. EMM ’21 moet winnen en kan bij winst, gezien het programma van de teams in het rijtje net boven de roodhemden, een mooie sprong maken.

Daarom is het natuurlijk extra jammer van het verlies in Nieuwkoop (3-1) afgelopen zaterdag. Niet alleen werd verloren, maar ook werden de mannen van trainer Jan de Koning ingehaald door directe concurrent Nieuwkoop. ,,Laten we er maar vanuit gaan dat dit een incident was, de slechtste wedstrijd van het seizoen. We waren overal te laat, konden de bal niet in de ploeg houden en speelden gewoon te slap”, was het oordeel van middenvelder Michael van der Zwet na afloop.

EMM ’21 weet dus wat het te doen staat na afgelopen week en zal op revanche uit zijn. Niet alleen voor afgelopen zaterdag maar ook voor de 2-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen SVC ’08. De komende weken staan mooie wedstrijden tegen directe concurrenten op het programma en kunnen de Veners nog een mooie sprong op de ranglijst maken naar een stevige plek in de middenmoot.

Na de winterstop heeft EMM ’21 nog niet thuis verloren en met de steun van het thuispubliek kunnen de roodhemden op jacht naar een mooi resultaat. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op sportpark Alkemade Oost.

Overige wedstrijden in deze poule: Olympia – Nieuwkoop, Alphia – VUC, DONK – HVV en Oudewater – CSV.

Must Read