vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 20 januari

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 20 januari

-

DONK- EMM’21

Een duel tussen de nummers twee en elf van de ranglijst. DONK vergaarde wel evenveel punten als VUC, maar op basis van het doelsaldo zijn de Hagenezen koploper. De ploeg uit Gouda ging pas eenmaal onderuit en wordt door de kenners gezien als een gegadigde voor de titel. Toch is er onrust bij de gastheer van EMM’21 getuige een bericht op de site van de club: ,,In navolging van bericht dat de samenwerking met Rene van Beek aan het einde van het seizoen niet verlengd wordt, moeten het Bestuur en TC van DONK u met teleurstelling meedelen dat René als reactie op het niet verlengen van zijn contract aan het einde van het seizoen, besloten heeft zijn huidige verbintenis niet uit te dienen. René is dus per direct geen trainer meer van onze mooie club. We  betreuren deze ontwikkeling uiteraard ten zeerste.” Patrick Akerboom, Technisch Coördinator bij de club, is ondertussen doorgeschoven als interim-hoofdcoach. Wellicht dat EMM’21 kan profiteren, maar het zal een zware klus worden voor Jan de Koning en zijn brigade. De ploeg uit de Veen staat in de gevarenzone en verloor voor de winterstop drie van de laatste vier wedstrijden. Niet omdat het team per se minder was dan de tegenstander, maar Vrouwe Fortuna heeft zich al even niet laten zien. Afijn, nieuwe ronden en kansen en bij een positief resultaat ziet de wereld er alweer heel anders uit.

Foreholte- Nieuwkoop

Ook bij Foreholte was het even onrustig. Niet zo zeer om de resulatten want die waren regelmatig hoopgevend. Het bestuur had Mario Koswal aangegeven er aan het einde van het seizoen een punt achter te zetten v.w.b. de samenwerking en dat kwam niet lekker aan bij de trainer. Koswal voelde geen vertrouwen meer te hebben en stapte op. Foreholte moest een zoektocht starten en vond uiteindelijk een oude bekende met Mo Bougrine, die op zijn beurt Roodenburg tussentijds achter zich liet. Achterom kijken heeft nu geen zin meer en dus vangen de Voorhouters de competitie zaterdag aan met een interessant treffen tegen Nieuwkoop. Beide ploegen willen normaliter aanvallend voetbal laten zien en in de rangschikking is er slechts een verschil van twee plaatsen en twee punten dus het zou alle kanten op kunnen gaan op speeldag 12. Nieuwkoop eindigde 2023 niet groots met twee nederlagen op rij en dus zal de promovendus gretig zijn om weer eens punten toe te voegen. Foreholte laat zeker op eigen terrein het kaas doorgaans niet van het brood eten en dus mag er het nodige worden verwacht van het treffen aan de Sportlaan.

SVC’08- Kagia

Een ontmoeting in de onderste regionen waarbij SVC’08 op dit moment op een p/d-plek staat en Kagia de rode lantaarn in handen heeft. Bij de Lisserbroekers kan niet worden gesteld dat men wekelijks van het veld wordt gepoetst. Verre van zelfs. Op 9 december gaven de mannen van Koen van der Vlugt evenwel niet thuis waardoor RCL een ‘walk in the park’ mocht beleven. De batterij was kennelijk leeg en dus was het zaak om deze weer op te laden in de rustige weken en op trainingskamp. Volgens de geluiden en berichten is dat gelukt en dus lijkt Kagia klaar om een inhaalrace te starten. Dat is hard nodig want er moeten nog heel wat stappen worden gemaakt in het klassement om het sein op veilig te kunnen zetten. SVC’08 heeft zeven punten meer, maar verloor wel drie van de laatste vijf wedstriijden en er is geen sprake van een onneembare hindernis in Wassenaar. Dat bewees koploper VUC eerder dit seizoen. Maar eerlijk is eerlijk, de andere vier ontmoetingen werden met fris voetbal in winst omgezet. De oranjehemden kregen het tot nu pas eenmaal voor elkaar om op verplaatsing een puntje af te snoepen. Dat was bij Olympia in Gouda. Wellicht lukt dat ook, of meer zelfs, aan de Waalsdorperlaan.

RCL- CSW

Het gevoel bij RCL was uitstekend na de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op eigen veld werd Kagia met 6-0 onder de voet gelopen en wanneer Aron Wijsman een mindere dag had gehad, was het nog veel meer geweest. De doelman kon evenwel niet voorkomen dat de Leiderdorpers flink uithaalden. Mede daardoor staat de ploeg van Hein van Heek, bezig aan zijn laatste halve seizoen in De Bloemerd, vijfde met zeventien punten uit elf duels. Er lijkt meer in te zitten, maar veel meer averij oplopen moet voorkomen zien te worden om het gat naar de top niet al onoverbrugbaar te maken. RCL morste de nodige punten omdat het te wisselvallig voor de dag kwam. Helaas voor de roodwitten is de selectie niet kraakvrij uit de winterstop gekomen. Twee belangrijke middenvelders lijken voorlopig uitgeschakeld te zijn en enkele andere spelers komen net terug van slepende blessures. Het is dus de vraag of die schade opgevangen kan worden de komende tijd. CSW is de huidige nummer negen met veertien punten. In de laatste vier partijen werd drie keer gewonnen. DONK was in de slotronde nipt te sterk. De ploeg uit Wilnis lijkt voor handhaving te moeten gaan, maar is soms lastig te bespelen. RCL keek terug op een succesvol trainingskamp vol vertier, maar moet meteen aan de bak om zich in de top vijf te kunnen handhaven c.q. om de positie te verbeteren.

Overige wedstrijden: HVV- VUC, UVS- Olympia, Alphia- FC Oudewater

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read