vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Twijfels zijn weg bij jongeling Tijn Kerkvliet (EMM’21)

Twijfels zijn weg bij jongeling Tijn Kerkvliet (EMM’21)

-

Het onderstaande interview stond gisteren in het Leidsch Dagblad en delen we ook nog op deze wijze voor het geval een en ander nog niet gelezen te (kunnen) hebben, maar er wel interesse is. Dit keer werd gekozen voor een speler van EMM’21, te weten Tijn Kerkvliet.

Onder toen nog hoofdtrainer Koen van der Vlugt trainde Tijn Kerkvliet al mee bij het eerste, maar dat vond de negentien jarige ‘best spannend’ en hij had niet het idee dat het eerste elftal er aan zat te komen. Onder Jan de Koning kwam die kans dit seizoen en na ruim een half seizoen is zijn basisplaats welhaast een zekerheid. ,,Onder De Koning was ik al speler bij de O19 en hij heeft mij vertrouwen geschonken en we weten wat we aan elkaar hebben. Het is ook niet zo dat er veel keus was op de linksbackpositie. De linkspoten bij ons spelen in de twee voorste linies en zo heb ik mijn kans kunnen pakken. Mede door deze trainer heb ik me sterk kunnen ontwikkelen. Zeker aan de bal, maar we zijn ook druk doende om van mij een betere verdediger te maken.”

Eigenlijk is Kerkvliet, bezig aan zijn vierde jaar bij de Sportopleiding aan het MBO Rijnland in Leiden, meer een middenvelder of aanvaller. ,,Posities in die linies hebben ook mijn voorkeur, maar op deze manier heb ik ook geen klagen. EMM’21 kampt al een tijd met langdurige blessures achterin en zo is ook Nadal Wesselman noodgedwongen omgeturnd van een buitenspeler in een rechtsback. Dat gaat hem prima af overigens.”

Kerkvliet is een echte Veense jongen en het begon ooit bij het toenmalige DOSR. ,,Dat kon ook niet anders, want mijn vader Leon, HK) speelde jaren voor die club en geruime tijd in het eerste en ik mocht eigenlijk nergens anders spelen dan bij DOSR dat dus later samen gegaan is met WVC. Mijn pa is nu trainer van de JO11-1 en mijn zusje van vijftien keept verdienstelijk bij de club. Mijn moeder, om het plaatje compleet te maken, komt kijken wanneer dat kan.”

EMM’21 is de huidige nummer elf van de rangschikking en wanneer dat na zesentwintig duels niet minimaal stek negen is dan wacht de nacompetitie. ,,Daar ben ik niet mee bezig en ik vind ook niet dat wij een ploeg hebben om af te zakken. In de meeste wedstrijden die we speelden, waren we niet minder en we kunnen prima mee in deze klasse. We hebben veel wedstrijden goed gespeeld, maar er volgde niet altijd een resultaat. Niet zelden ging het mis in de slotfase van een wedstrijd. Na de winterstop zakken we wat meer in en loeren op uitbraken. Juist met die speelwijze hebben we twee goede resultaten geboekt. Tegen UVS hadden we het heel moeilijk, maar kwamen we wel terug van 1-3 naar 3-3 en zelfs de 4-3 had nog kunnen vallen. Tegen Foreholte bleven we er ook in geloven en vlak voor tijd scoorden wij juist waardoor het nog gelijk werd (2-2). Na lange tijd van afwezigheid is onze spits Job Mooren terug en hij brengt energie en pit en dat helpt ons om vaan deze stek af te gaan komen.”

Toch wachten de komende weken andermaal pittige tegenstanders. ,,Zaterdag halen we in tegen DONK en dat is de nummer twee. Daarna komt RCL op bezoek en dan gaan we naar HVV toe en op VUC en nog een keer DONK na hebben we dan de top gehad. Natuurlijk gaan we voor winstpartijen, maar ik denk dat we het met drie of vier punten in die 3 duels niet verkeerd doen. Tegen de toppers hebben we het sowieso niet slecht gedaan. Tegen lijstaanvoerder VUC verloren we onder meer op de valreep door een laat Haags doelpunt. Dus kansloos zijn we tegen geen enkele ploeg. De tweede klasse past bij ons. We hebben afgelopen zaterdag ook weer vertrouwen getankt door eersteklasser Voorschoten’97 op 0-0 te houden in een oefenwedstrijd. Persoonlijk voel ik dat ik me nog steeds ontwikkel en het is fijn dat ik best wel de complimenten ontvang dit seizoen. Mijn twijfels zijn wel weg ondertussen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read