HomeDerde klasseASCAarlanderveen bezorgt ASC kopzorgen

Aarlanderveen bezorgt ASC kopzorgen

-

Het duel tussen Aarlanderveen en ASC in de derde Klasse A (zaterdag) ontpopte zich tot een waar spektakelstuk met een einduitslag van 4-3 in het voordeel van Aarlanderveen. Voor ASC betekende dit alweer de vierde achtereenvolgende nederlaag, wat zorgen met zich meebrengt voor de ploeg naarmate ze steeds dichter bij de gevarenzone van de ranglijst komen.

In een wedstrijd waar doelpunten als rijpe appels vielen, waren de eerste 45 minuten grotendeels in het voordeel van de thuisploeg. De mannen onder leiding van trainer Sander van Dijk kwamen al snel op voorsprong dankzij een fraai doelpunt van Thom Nouwens, een voormalige speler van Alphense Boys (1-0) en al jaren sterkhouder in de polder. ASC leek zoekende en liet achterin veel ruimte, wat Aarlanderveen met graagte benutte. Kort na de openingstreffer kreeg Lars Overbeek een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij liet deze kans onbenut.

Vervolgens verdubbelde Chris den Haan de voorsprong van Aarlanderveen met een doelpunt, van een slordige dertig meter via de binnenkant van de paal: 2-0. ASC kreeg voor rust nog wel enkele mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar onder meer Alex Iliopoulos faalde van dichtbij.

Na de rust kwam ASC echter sterk terug in de wedstrijd. Ralph van Zandwijk kopte de 2-1 binnen, waarna de brigade uit Oegstgeest beter ging spelen en kansen kreeg om de gelijkmaker te scoren. Een misverstand in de verdediging van ASC stelde de ingevallen Jorn Poelwijk echter in staat om eenvoudig de 3-1 binnen te schuiven. Het leek erop dat de strafschop van Nouwens, die de 4-1 maakte, de nekslag voor ASC betekende.

Maar ASC gaf niet op en bleef strijden. Thomas Schellingerhout verkleinde de achterstand naar 4-2, gevolgd door een doelpunt van de uitblinkende Lars Valkx, waarmee de spanning terugkeerde tot 4-3. Ondanks een sterke tweede helft van ASC ontbrak het hen aan tijd om de gelijkmaker te forceren.

De nederlaag betekende voor ASC een voortzetting van hun zorgwekkende vorm, met slechts één punt behaald uit de laatste vijf wedstrijden. De ploeg zal hard moeten werken om uit de gevarenzone te komen in deze competitie waarin veel clubs onderin zich ook zijn gaan roeren.

Volgens uitblinker Nouwens waren de wat mindere resultaten, na de onderbreking, het gevolg van te veel geblesseerden. ,,We kregen in de eerste helft veel ruimte van de gasten, waardoor we als ploeg met een grotere voorsprong de rust in hadden kunnen gaan. Daardoor werd het alsnog spannend tegen het einde. Het was een leuke ploeg om tegen te spelen, maar we zijn blij weer completer te zijn en weer omhoog te kunnen kijken.”

De sterk spelende Valkx van ASC vond dat de ploeg niet goed begonnen was in de eerste helft. ,,In de  tweede helft waren we juist veel scherper en kregen we kansen om snel terug te komen in de wedstrijd. We moeten ons wel zorgen gaan maken. Alleen als de ploeg zo speelt als in de tweede helft komt het wel goed.”

Aarlanderveen- ASC 4-3 (2-0). 20. Nouwens 1-0, 40. Den Haan 2-0, 50. Van Zandwijk 2-1, 61. Poelwijk 3-1, 68. Nouwens 4-1, 80. Schellingerhout 4-2, 88. Valkx 4-3.

Basisopstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, Oudijk, Van der Pijl, Overbeek, Verhaar, Lutjenhuis, Hamilton, Den Haan, Nouwens, Bouwhuis, Bozkurt.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakx, Van Bergen, Van der Boog, Jansen, Schouten, Van Zandwijk, Iliopoulos, Schipholt, Van Rooyen, Valkx.