donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen vol inzet, strijd en beleving: drie punten tegen Soccer Boys

Aarlanderveen vol inzet, strijd en beleving: drie punten tegen Soccer Boys

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Wat een ontlading was het na afloop in de kleedkamer door deze dik verdiende 2-1 zege op Soccer Boys. We hadden het zo nodig na vier verliespartijen in maart. En gelukkig pakten we het vorige week ook goed op uit bij Zevenhoven met een 1-4 zege. Daarom was dit een spannende pot voor ons, want zou het ons lukken om twee keer achter elkaar te winnen? Maar met een 0-0 ruststand met prima voetbal van onze kant en beleving en inzet, een snelle 0-1 achterstand kort na rust en drie grote kansen waarvan we er twee verzilverden en één keer op de paal schoten waren de drie punten toch binnen. Komende zaterdag uit bij het immer lastige Lugdunum, ik heb er zelf in ieder geval nog nooit gewonnen op dat bijzondere Leidse korte kunstgras, de eerste van vijf wedstrijden die we hebben om ons veilig te spelen in deze derde klasse. Daar horen we ook gewoon thuis met Aarlanderveen, zeker als je nagaat dat we winterkampioen waren”, aldus de bevlogen verhalende Aarlanderveen-doelman Maico du Chatinier.

Beide ploegen ontliepen elkaar weinig op de ranglijst waar Aarlanderveen vooraf een vierde plek innam met 32 uit 20 en Soccer Boys zevende stond met maar één punt minder, 31 uit 20. Ze waren zelfs kampioen geworden van de eerste periode. Du Chatinier: ,,De uitwedstrijd wonnen we er wel met 0-1, maar toen zijn we toch compleet van het veld gespeeld en hadden zij een balbezit van ongeveer 80%. Hoe zou het nu dan verlopen wetende dat we na de winterstop te maken hadden met een tiental afwezigen door blessures? En de invallers deden hun best, maar juist tegen de hoog geplaatste ploegen werd elke individuele fout bij ons direct afgestraft. Vandaar die vier nederlagen in maart op een rij.”

Het waren de groen-witten van trainer Sander van Dijk die nu heel scherp en goed aan de wedstrijd begonnen. Ze kregen zelfs drie tot vier goede kansen maar de doelman van Soccer Boys was niet te passeren. ,,We hadden eigenlijk bij de rust met 3-0 voor moeten staan en gelukkig kon ik kort voor rust een gevaarlijk afstandsschot van hen naast tikken. Maar wat mooi om nu wel bij ons die strijdlust en beleving te zien. Ook dat we weer kansen kregen. We hebben eerder wedstrijden gespeeld waar we nauwelijks één echte kans konden realiseren”, sprak de doelman met nog enig ongeloof.

Toch was het de uitploeg uit Bleiswijk die kort na rust de 0-1 maakte. Du Chatinier: ,,Een inzet van ongeveer zeven meter kreeg ik niet klem en in de rebound werd deze met de punt net binnengetikt, 0-1. We hadden juist in de rust tegen elkaar gezegd dat als het na driekwart van de wedstrijd nog steeds 0-0 zou zijn we alles op dat ene puntje zouden zetten. Want we wilden en willen alles op alles doen om ons veilig te spelen. Maar door de strijdlust en inzet van onze kant wisten we van de drie grote mogelijkheden na die tegentreffer er twee te benutten, 2-1 (treffers Thom Nouwens en Kilian Bouwhuis). En dat werd dan ook de eindstand. Wat was dat een ontlading in de kleedkamer na afloop. Complimenten aan iedereen voor deze inzet!”

Aarlanderveen bleef met deze winst vierde met 35 uit 21 (43-34) en Soccer Boys zakte één plek naar plaats acht met 31 uit 21 (34-29), maar geheel veilig voor de nacompetitie zijn de groenzwarten nog niet. Aan de bovenkant valt er evenwel ook nog steeds iets te halen. Er volgen nog vijf finales met komende zaterdag de eerste uit bij Lugdunum waar eerder thuis met 2-1 van werd gewonnen.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read