zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAndere speelwijze Lugdunum loont nog niet (plus fotoreportage)

Andere speelwijze Lugdunum loont nog niet (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag) – Vanwege de magere resultaten van de laatste tijd koos Lugdunum ervoor om tegen ESTO te kiezen voor een andere tactiek. Deze wat meer aanvallende speelwijze leek in het eerste half uur van de wedstrijd haar vruchten af te gaan werpen, maar daarna ging het toch weer mis voor de Leidenaren. De bezoekers moesten in de tweede helft nog wel de aansluitingstreffer van Zakaria Bardaa incasseren, maar verder lieten de Bodegravers het niet komen (2-3).

Lugdunum-middenvelder Mats Warmerdam blikte terug op de wedstrijd. Warmerdam: ,,We speelden nu een 4-3-3-systeem en deze manier van voetballen past denk beter bij de spelersgroep die we hebben. We waren in het begin van de wedstrijd heer en meester en kwamen in die fase, door een treffer van Joeri Devilee, verdiend op voorsprong. We controleerden de wedstrijd, maar na het uitvallen van Noël Beij (de centrale verdediger moest met een vervelende gezichtsblessure noodgedwongen het veld verlaten, SN), was de organisatie even zoek bij ons. Niet veel later scoorde ESTO de 1-1 en vlak voor rust ook nog de 1-2. Bij die tweede treffer stonden we met z’n allen te slapen en zo gingen met een achterstand de rust in.”

,,In de tweede helft viel al snel de 1-3 en gingen we met opportunistisch spel op zoek naar de aansluitingstreffer. Die 2-3 viel inderdaad, maar daarna zijn we niet meer echt gevaarlijk geweest. Erg jammer, want we speelden in de eerste dertig minuten uitstekend en er had vandaag beslist meer ingezeten. Ondanks deze nederlaag ben ik toch optimistisch over ons vervolg van het seizoen. Op de ranglijst staan we er inderdaad niet al te florissant voor, maar ik dat onze nieuwe speelwijze nog de nodig punten zal gaan opleveren. De komende twee weken spelen we geen competitievoetbal, maar daarna willen we flink aan de bak om ons te revancheren voor onze slechte eerste seizoenshelft. Ook dit jaar zijn de onderlinge verschillen in deze klasse klein en ik verwacht dat pas op de laatste speeldag de beslissingen zullen gaan vallen’’, aldus Warmerdam tot besluit.

Lugdunum – ESTO 2-3 (1-2) 20. Devilee 1-0, 33. ESTO 1-1, 43. ESTO 1-2, 60. ESTO 1-3, 82. Bardaa 2-3.

Foto’s (eerste helft): Eric van der Wijngaard