dinsdag, april 30, 2024
HomeDerde klasseASCASC loopt averij op in strijd om de derde periodetitel

ASC loopt averij op in strijd om de derde periodetitel

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het was een aangename en zonnige zaterdagmiddag. Perfect voetbalweer dus! ASC, dat gedeeld bovenaan stond in de derde periode samen met RKDES en Zwammerdam, ontving titelkandidaat BSC’68 . De Benthuizenaren, derde op de competitieladder achter RKDES en Koudekerk, doet bovenin mee voor promotie. ASC probeert dat via de derde periode te bereiken. Voorafgaand op papier een boeiend duel. Uiteindelijk grepen de gasten de winst (1-2).

ASC liet vanaf minuut 1 zien dat ze de (gedeelde) leiding in de derde periode vast wilden houden en kans willen blijven maken op de nacompetitie. Na tien minuten viel de eerste echte kans van de wedstrijd te noteren. The Good Old, zoals de bijnaam van de thuisploeg luidt, kwam via Victor Schipholt bijna op een 1-0 voorsprong, helaas voor de thuisploeg belandde zijn inzet in het zijnet.

Daarna was het nog steeds zoeken voor de thuisploeg naar de openingstreffer. Er waren in de tussentijd ook wat kansen voor de bezoekers uit Benthuizen, alleen de harde wind en slordigheid in de afronding gooide roet in het eten voor de ploeg van trainer Abdullah Sari. In het eerste half uur was ASC de betere ploeg en kreeg  het de meeste kansen. De formatie van trainer Stefan Kraaijvanger beloonde zichzelf uiteindelijk in de 31ste minuut.

Schipholt tekende voor de 1-0, een terechte voorsprong gezien het spelbeeld van het eerste half uur. Na de openingstreffer voor de gastheren was het BSC dat de rug rechtte. De laatste tien minuten van de eerste helft kregen zij qua spel langzaam de overhand en gingen de Benthuizenaren op zoek naar de gelijkmaker. Die 1-1 kwam er in de 43ste minuut, in de rebound was het Joep van Straalen die de 1-1 binnen schoot.

ASC stond in de laatste minuten van de eerste helft onder druk en kwam moeilijk door de linies van BSC heen. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de voorsprong voor de bezoekers. Uit een fraaie vrije trap viel de 1-2 binnen voor de bezoekers. Een lekker moment dus voor BSC om op voorsprong te komen. Er was werk aan de winkel voor ASC in de tweede helft.

Na de rust was ASC vanaf het begin weer de bovenliggende partij qua spelbeeld. Er volgde een aantal kansen maar door slordigheid en goed verdedigend werk van BSC viel de gelijkmaker niet. Bijna de gehele tweede helft had ASC de controle, maar de bal wilde er maar niet in. Ook ASC had last van de harde wind zoals BSC dat had in de eerste helft. De onnauwkeurigheid aan de bal tijdens aanvallen van de thuisploeg hielp ook niet mee.

Desondanks bleef ASC strijden tot aan de laatste minuut. Echt veel kansen werden niet aan elkaar geregen. Er volgde in de laatste seconden van de wedstrijd nog wel een discutabel moment. Keeper Levi Tuijt gaf een duw tegen het hoofd van een speler van ASC, een penalty zo vonden een aantal heren op de tribune. Scheidrechter Marcel van Ekelenburg vond het niets en floot voor het einde van de wedstrijd. ASC ging na een serie goede resultaten weer eens onderuit en zal in de achtervolging moeten in de slotfase van de competitie om nog een kans te houden op een prijs. Kraaijvanger was ondanks de nederlaag tevreden: ,,Mijn ploeg heeft goed gevoetbald en er alles aan gedaan.”

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Jansen, Schouten, Van Zandwijk, Schipholt, Meijer, Bertels, Van der Boog, Van Rooyen, Bierhuizen, Schellingerhout.