HomeZaterdagDerde klasseBelangrijke zege DoCoS op subtopper SV Aarlanderveen (plus fotoreportage)

Belangrijke zege DoCoS op subtopper SV Aarlanderveen (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag)- DoCoS boekte op Sportpark De Mors een zwaar bevochten, maar verdiende 1-0 zege op het voor deze dag als tweede geplaatste SV Aarlanderveen. Het duel zal zeker niet de boeken in gaan als een treffen waar nog lang over gesproken zal worden. Voor de ploeg van DoCoS trainer Dennis Olman weegt dat minder dan de drie belangrijke punten.

Beide ploegen mochten het ontbreken van een aantal vaste krachten als excuus aanvoeren voor het matig vertoonde spel. Voor trainer Sander van Dijk was het de tweede nederlaag op rij en alweer de vierde in de laatste zes wedstrijden en zo kan Aarlanderveen de titelaspiraties, voor zover zijn ploeg die had, in de ijskast zetten. DoCoS nam meer afstand van de directe degradatieplaatsen en heeft de middenmoot meer in het vizier gekregen.

Groots was het niet, vooral in de eerste helft, wat beide ploegen het publiek voorschotelden. Slordig in de passing en misverstanden waren meer regel dan uitzondering. Vooral de bezoekers, opgezadeld met een andere speelwijze, hadden daar de nodige moeite mee. De rood-witte gastheren kregen in de openingsfase de eerste mogelijkheden op de openingstreffer. Een kopkans en een half geraakte bal uit een fraai genomen vrije trap van Qendrim Gashi troffen geen doel.

De bezoekers, vooral spelend vanaf eigen helft, kregen op een klein half uur spelen via Killian Bouwhuis de kans om de bezoekers op voorsprong te brengen. Doelman Mitchel van Abswoude voorkwam met de voet een achterstand. De ploeg van Olman werd geholpen door een onhandige overtreding in de zestien op Tygo Groen. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Lars de Ridder:1-0.

DoCoS, de wat betere ploeg, kreeg via Martijn Guijt nog de mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Bouwhuis, de meest opvallende speler bij de gasten, was vlak voor rust nog dichtbij de gelijkmaker.

Na rust klopten de mannen van trainer Van Dijk nadrukkelijker op de deur. Tien minuten na rust werd een sterke actie van Bouwhuis door ploeggenoten onvoldoende ondersteund, wat leidde tot irritatie bij de speler. Niet veel later verzuimde Gashi zijn kans te verzilveren. Wederom was het Bouwhuis die het de laatste linie van de thuisclub knap lastig maakte, maar de sterk keepende Van Abswoude hield de beste man bij Aarlanderveen af van een treffer.

In de hectische slotfase kreeg Guijt de kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar de aanvaller faalde daarin. Na afloop van de strijd was de ontlading begrijpelijk bij de mannen van Olman. ,,Het was vandaag niet goed’’, sprak Bouwhuis na het verloren duel. We spelen elke week in een andere samenstelling, waardoor we vastigheden missen. We missen op dit moment simpelweg de kwaliteit om aan de titel te mogen denken. Het moet voor de neutrale toeschouwers geen beste wedstrijd zijn geweest.”

Ook matchwinnaar De Ridder sprak van een slecht duel. ,,We hadden wel een veldoverwicht, zeker in de eerste helft. Vervolgens vergaten we de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien. Tactisch gezien is de opdracht wel goed uitgevoerd. De ploeg is vol zelfvertrouwen dat het goed komt. De strijdlust was geweldig en die moeten we zien vast te houden de komende maanden.

Scoreverloop: 30. De Ridder (strafschop) 1-0.

Basisopstelling SV Aarlanderveen: Koelewijn, Oudijk, Van der Pijl, Hamilton, Lutjenhuis, Nouwens, Bozkurt, Nieumeijer, Lamberts, Grimmelius, Bouwhuis.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Amine, Gashi, De Ridder, Gajadien, Groen, Remmerswaal, Guijt, Douwes.

Foto’s eerste helft: Jan van der Lubbe