vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseChris den Haan (Aarlanderveen): ,,Zwaarbevochten, maar lekkere revanche"

Chris den Haan (Aarlanderveen): ,,Zwaarbevochten, maar lekkere revanche”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Nadat SV Aarlaanderveen het openingsduel verloor van buurman TAVV volgde een wellicht nog grotere teleurstelling thuis tegen RKDEO. Er werd destijds met liefst 0-4 verloren op eigen veld. Daarna pakte de ploeg van Sander van Dijk het dikwijls prima op en gisteren stond de return in Kudelstaart op het programma. De SV was uit op revanche en die kwam er. De bezoekers wonnen na een zwaarbevochten strijd met 0-1. Onze redactie sprak met middenvelder Chris den Haan.

,,Ik moet bekennen dat ik ons doelpunt gemist heb. Ik was gewisseld en was al aan het douchen. Ik had een tik in de knieholte gekregen in de eerste helft en kreeg daar steeds meer last van. We moeten nog bekijken wat het precies is, maar het voelt niet erg goed aan als ik eerlijk moet zijn. Toen ik het kabaal buiten hoorde, ben ik in mijn onderbroek wel naar buiten gegaan en kon zo alsnog juichen. Ik begreep dat Killian Bouwhuis scoorde. Gelukkig hebben we die voorsprong kunnen vasthouden en zo mooi wat recht kunnen zetten na de grove thuisnederlaag. Daarnaast hebben we RKDEO meer op afstand gezet en we blijven in het spoor vaan Koudekerk. Een prima dag dus voor ons.”

Den Haan erkent dat het niet vanzelf ging. ,,Daar hielden we vooraf al rekening mee. Je gaat niet voor niets thuis zo zwaar onderuit, hoewel wij toen ook wel pover speelden. RKDEO klapt er altijd op en vooral in verdedigend opzicht is het een sterke ploeg. Je komt er bijna niet doorheen. In dat opzicht moet ik evenwel stellen dat het bij ons ook prima stond. De kansen over en weer waren dan ook schaars te noemen.”

Ook na de pauze regende het geen kansen en bleef het ongewis welke kant het zou oprollen. ,,Uiteindelijk pikte Bouwhuis weer zijn goaltje mee op een assist, naar ik begreep, van Lars Overbeek. Natuurlijk bleef het aanpoten, maar de ploeg hield stand. We waren sinds weken weer wat completer en dat was terug te zien. Tegen ASC moesten we zelfs enkele, met respect gesproken, veteranen vragen om aan te sluiten.”

SV Aarlanderveen is en blijft na de zege de gedeelde nummer twee samen met Soccer Boys. Koudekerk verzamelde drie punten meer tot dusverre. ,,Dat is een prima ploeg en dat zal een concurrent zijn en blijven. Dat geldt ook voor Soccer Boys. Wij willen nog steeds graag een volgende stap maken, maar je loopt niet zomaar even uit deze klasse. Ook wij hebben wat dipjes gehad, maar dit is een zeer bemoedigend resultaat. Een prijs zou een mooi afscheid betekenen voor Sander van Dijk. Persoonlijk vind ik het jammer dat hij vertrekt, want hij zit hier prima op zijn plek. Wel gun ik hem de stap naar Koudekerk voor een nieuwe uitdaging. Maaar goed, we komen allebei uit Langeraar en ik heb een prima band met hem.”

Basisopstelling SV Aarlanderveen: Du Chatinier, Van der Straaten, Van der Pijl, Oudijk, Lutjenhuis, Overbeek, Den Haan, Nouwens, Grimmelius, Bozkurt, Bouwhuis.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read